Mijn man had zin in pizza en ik had zin in Mexicaans. Caramba, het is een Tex Mex pizza met kip geworden. Het is een soort Fajita op een pizza, een super lekkere combinatie. Ik heb al diverse pizza’s op de site staan, maar deze is toch wel een van onze favorieten geworden. Die gaan we echt vaker maken!

 

Tex Mex

 

De Tex Mex keuken is ontstaan in Texas waar veel Mexicanen wonen. Het is de afkorting voor Texaans Mexicaans. Het zijn dus Mexicaanse recepten die veramerikaanst zijn. Het is een populaire keuken in Amerika en eigenlijk wel over de hele wereld.
Natuurlijk lijkt Tex Mex wel iets op de Mexicaanse keuken, maar sommige gerechten hebben niets met het Mexicaanse eten te maken.

 

Ingrediënten die typisch in de Tex Mex keuken gebruikt worden zijn bloem tortilla’s in plaats van maïstortilla’s, gehakt, Cheddar kaas, zwarte bonen en komijn- en koriander- en chilipoeder.
En typische gerechten uit de Tex Mex keuken zijn Burrito’s, Fajita’s, Enchilada’s, Chili con carne, Nachos, Taco’s en Guacamole.

 

De Mexicaanse keuken is veel uitgebreider en per regio in Mexico heb je ook weer verschillende gerechten. Dit komt omdat het land zo groot is en heel veel verschillende culturen en klimaten kent. Er zijn streken waar veel vis gegeten wordt en in en om Mexico-stad tref je weer veel barbacoa gerechten aan. En dan natuurlijk de bekende mole, de Mexicaanse saus gemaakt van chilipepers en heel veel andere ingrediënten en specerijen.

 

Daarom noem ik dit dus maar een Tex Mex pizza en niet Mexicaanse pizza. Maar het is en blijft wel een heerlijke pizza die het proberen waard is.
Je kunt de pizza maken van een rol vers pizzadeeg, of als jij graag zelf pizzadeeg wilt maken dan zou ik zeggen leef je uit.

 

Ik heb kiphaasjes gebruikt omdat dit vlees zo lekker zacht en snel gaar is, maar je kunt ook kipfilet of kipdijfilet gebruiken en dit in blokjes of reepjes snijden. Of je gebruikt vegetarische kipstukjes.
Verder zou je de pizza nog kunnen beleggen met zwarte bonen en aftoppen met verkruimelde fetakaas en korianderblaadjes (als je daar van houdt tenminste).
Ik had de pizza zo rijkelijk belegd dat het voldoende voor 4 personen was.
Serveer er dan nog een lekkere salade bij zoals bijvoorbeeld deze Mexicaanse bloemkoolrijst salade, Pittige salsa van maïs, lente-ui en oude kaas of een simpele groene salade.

 

Extra nodig: bakpapier

 

 

Recept Tex Mex pizza met kip: