In het fantastische nieuwe boek Smokey Goodness Brand New BBQ van Jord Althuizen staan heel veel recepten die ik wil uitproberen. Eentje daarvan is Sausage stuffed peppers. Als je de foto van dit gerecht ziet in het boek, dan begin je al te zeveren. Het is het eerste recept wat ik uit het boek gemaakt heb en tjonge wat is dit lekker zeg. Ik heb deze gevulde paprika’s met worst niet op de barbecue bereid, maar in de oven en dat ging ook prima.

 

Paprika

 

De ‘peppers’ zijn die lange groene Turkse pepers, Jord noemt het Hongaarse groene puntpaprika’s. Ik zie ze elke week bij mijn groenteboer liggen, maar toen ik ze nodig had waren ze er niet. Dan maar rode puntpaprika’s gekocht. Je hebt dan weliswaar niet de smaak van die groene peper, maar paprika is ook lekker.

 

Vulling

 

De vulling wordt gemaakt van verse varkensworst, saucijzen of chipolata worstjes. Ik zou niet te gekruide worst nemen, je gaat het namelijk zelf lekker op smaak brengen met specerijen. Je drukt de worst uit hun velletje en mengt er dan de specerijen en een smeltkaas doorheen. Dan vorm je er weer lange worsten van, die precies in de paprika’s passen. Rasp er nog lekker veel kaas overheen en zet het in de oven.

 

Barbecue

 

Als je dit gerecht op de barbecue wilt bereiden, heb je een barbecue met deksel of grill met rvs-rooster voor indirect roken nodig.
Bereid de barbecue met deksel voor op indirect grillen en verhit tot 160˚C.
Leg de paprika’s dan op het rooster en rook ze 15 tot 20 minuten tot de paprika’s zacht geworden zijn en het vlees gaar is.

 

Kaas*

 

Gebruik een lekkere smeltkaas zoals de Italiaanse Provolone kaas. Het is een kaas met een zachte, romige, nootachtige volle smaak. Als je die kaas niet vinden kunt, gebruik dan een Fontina, Gruyère, Cheddar of een Gouda kaas.

 

 

Recept Gevulde paprika’s met worst: