Smokey Goodness Brand New BBQ

Smokey Goodness Brand New BBQ

Smokey Goodness Brand New BBQ is het nieuwste en tiende boek van Jord Althuizen. En wat een knaller van een nieuwkomer is dit boek! Dit is echt zijn beste barbecueboek tot nu toe. Super gave foto’s, top gerechten en geweldige verhalen over zijn laatste USA barbecue trip.
De USA is toch wel de echte bron van de barbecue. En man oh man, wat een verhalen heeft hij daarover. Je wilt gelijk een ticket boeken om deze reis ook te maken.
Maar als je geen ticket boekt, geniet dan met volle teugen van dit nieuwe boek vol met oude tradities en nieuwe smaken op barbecuegebied.

 

Jord Althuizen

 

Pitmaster Jord is een pyro-culinair avonturier zoals hij dat zelf noemt. Jord Althuizen is de oprichter, eigenaar en pitmaster van het authentiek BBQ Cateringbedrijf Smokey Goodness. Sinds 2010 is het zijn missie om ons kennis te laten maken van een andere manier van barbecueën op vuur. Dit resulteerde in van BBQ-restaurants Black Smoke in Rotterdam en Antwerpen en restaurant The Rough Kitchen in Amsterdam.
Al zijn Smokey Goodness-boeken gaan als een tierelier, zowel in Nederland als ook in het buitenland.

 

Met zijn laatste boek de Smokey Goodness Brand New BBQ, neemt Jord ons mee naar de hedendaagse barbecue scene in Amerika. Zowel de traditionele smokehouses als de nieuwe en verfrissende pitmasters met hun eigen kijk op het barbecueën komen aan bod in het boek. De reisfoto’s, verhalen en recepten spatten van de pagina’s. Dit wil je ervaren!

Smokey Goodness Brand New BBQ

 

Smokey Goodness Brand New BBQ

 

Jord laat in dit boek zien hoe je met de vertrouwde oude technieken, toch hele nieuwe smaken en gerechten kunt creëren. Back to basic, maar veel nieuwe technieken en recept-ideeën waar jij gelijk in wilt bijten. Denk aan briskets, pulled pork, burgers, spareribs, kip, etc. met Tex Mex, Aziatische en Europese invloeden.

 

Het boek Smokey Goodness Brand New BBQ bevat de volgende hoofdstukken:

 

Firestarter

 

Als jij jouw barbecue skills wilt verbeteren en het receptenrepertoire flink wilt uitbreiden, dan is Jord jouw man. Hij geeft jou tips en tricks hoe jij beter gaat barbecueën. In dit boek word je verleid om aan de slag te gaan met de beste versies van de classics zoals bijvoorbeeld spareribs en briskets.

 

BBQ basics

 

Het hoofdstuk basics gaat natuurlijk over de barbecue wannahaves. Wat heb je nodig om het BBQ-seizoen goed van start te gaan. Alle soorten barbecues, tools en gadgets komen voorbij.
En natuurlijk de basistechnieken, soorten brandstof en de pitmaster’s secrets.

 

BBQ boosters

 

Onder de bbq boosters vallen de recepten voor sauzen, rubs en grill blends en side dishes zoals cornbread, biscuits, baked beans, coleslaw en grilled corn.

 

Succulent snacks

 

Vooral in Amerika zit je gebeiteld voor de snackinspiraties. Elke bar of restaurant heeft wel een uitgebreid assortiment snacks en appetizers op de menukaart staan.
Wat dacht je bijvoorbeeld Sweet potato pancakes met pulled pork en molasse, Cajun oysters, Dynamite sticks of the Italian chicken job. Stuk voor stuk recepten waarvoor je het vuur wilt opstoken.

Smokey Goodness Brand New BBQ

The ultimate road trip

 

De foto’s in dit hoofdstuk zeggen alles. Stoere mannelijke en vrouwelijke pitmasters die ze op deze bbq roadtrip in Texas bezocht hebben.
Jord wilde de huidige barbecue scene in kaart brengen en met de mooiste beelden vastleggen. De classics maar ook de nieuwe stijl BBQ.

 

Tasty traditions

 

In het hoofdstuk tasty traditions komen o.a. heerlijke Pulled pork, St Louis style ribs, de beroemde Tootsie’s pork steak en Texas style beef brisket voorbij. Finger licking recepten die je gelijk wilt maken.

Smokey Goodness Brand New BBQ

Brand new BBQ

 

En ook de nieuwe stroming hippe barbecueërs en recepten komen aan bod. Wat dacht je van Gochujang ribs, Summer style picanha of Bourbon maple honey glazed planked salmon. Die ga laatste ga ik zeker maken!

 

Smokey’adventures

 

Jord neemt ons ook mee naar de gave opdrachten die hij kreeg om in Dubai en diverse tropische eilanden zijn pitmasterkunsten te laten zien.

 

Taste bud tempting Tex Mex

 

Ook de Tex Mex keuken heeft de smokehouses bereikt. Te lekkere recepten met een Tex Mex twist vind je in het boek. Hoe klinkt Adobe-tequila grilled gamba’s, Carne asado fries of Beef hammer taco’s jou in de oren? Nou mij heel goed kan ik je verklappen!

Smokey Goodness Brand New BBQ

Sweet Heat

 

Natuurlijk wordt al dit heerlijks afgesloten met een big bang aan echte Amerikaanse nagerechten. Strawberry rhubarb pie, Smoked blueberry oreo cheesecake en Bananarama zijn daar een paar voorbeelden van.

Smokey Goodness Brand New BBQ

Wil jij een zinderend hete zomer in jouw achtertuin? Koop dan snel het boek Smokey Goodness Brand New BBQ van Jord Althuizen. En een must-have voor alle stoere barbecueërs!

 

Smokey Goodness Brand New BBQ
Jord Althuizen
9789021590349

 


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden