Ik had in de aanbieding verse lasagne gekocht, maar die bleef maar in de koelkast liggen. Hoog tijd om er iets van te maken. Ik had geen zin om lasagne te bereiden, moest dus iets anders verzinnen. Het is deze heerlijke pasta met worst, venkel en nduja geworden. De lasagne gewoon in brede repen gesneden en als pasta gekookt.

 

Pasta

 

Wie houdt er niet van pasta? Iedereen toch. Pasta blijft gewoon lekker en je kunt er zoveel verschillende gerechten van maken. Door de lasagne en brede repen te snijden, heb ik er een pastagerecht in plaats van lasagne van gemaakt. En het voordeel van verse pasta is dat het heel snel gekookt is.

 

In mijn blog: Welke saus past het beste bij welke pasta, kan je lezen welke saus je het beste kunt maken bij welke pastasoort. Daar zit toch een bepaalde logica achter, hoe dikker de saus hoe steviger of dikker de pasta zou moeten zijn. Dus deze ‘dikke’ saus met nduja gaat heel goed samen met deze brede soort pappardelle die ik gemaakt heb van de lasagne.
Maar je kunt ook een tagliatelle, fettuccine of farfalle gebruiken in dit gerecht.

 

Nduja*

 

Ken jij de Italiaanse nduja? Het is een soort pittige smeerbare worst die een gerecht heel veel smaak en kick geeft. Pas wel op, want het is erg pittig. Begin met een theelepel van dit goedje en proef dan hoe de smaak is. Je kunt altijd meer toevoegen, maar eruit halen lukt niet meer. Nduja geeft zoveel smaak aan het gerecht, dat je eigenlijk geen peper en zout meer nodig hebt.
Je kunt nduja bestellen online bij een Italiaanse speciaalzaak.
Kan je het niet vinden, gebruik dan een halve salamiworst en hak deze fijn in een keukenmachine.

 

Mocht je dan toch een potje nduja gekocht hebben, dan heb ik nog een paar heerlijke recepten voor jou, namelijk deze:

 

Flatbread met Nduja en burrata
Orzotto met nduja en burrata
Pasta met mosselen en nduja

 

Tip:

 

Het aanhangend vocht van de pasta maakt de saus weer wat dunner.

 

 

Recept Pasta met worst, venkel en nduja: