Ik had van mijn zusjes een prachtige fles olijfolie gekregen. Die keramische fles is zo mooi, die ga ik hergebruiken. En bij dit geschenk zat nog een tegoedbon van deze webshop. Gelijk heb ik daar nog zo’n mooie keramische fles besteld en een potje Nduja. Ik had al zo vaak recepten voorbij zien komen met pittige smeerbare worstje, daarom wilde ik het hebben om uit te proberen. Ik heb het deels gebruikt voor dit recept van flatbread met Nduja en burrata en aspergetips. Een heerlijke krokante mini pizza, met pittige worst, romige burrata en knapperige groene aspergetips ….. een match made in heaven!

 

Flatbread

 

Ik had dit platbrood al eens eerder ontdekt bij de grootgrutter toen ik op zoek was naar pitabroodjes. Behalve een hele riedel aan pitabroodsoorten vond ik deze dubbelgeslagen platte broodjes in de schappen. Flatbread naturel worden ze genoemd en er zitten 6 stuks in een pakje. Zachte platte broodjes die je warm of koud kunt eten. Ook ideaal om er eenpersoons pizza van te maken, zoals deze flatbread met Nduja en burrata. Of om te serveren bij deze Feta met bloedsinaasappels en olijven uit de oven.
Maar je kunt ook een pizzabodem of naanbrood hiervoor in de plaats nemen.

 

Nduja*

 

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar de delicatesse Nduja (spreek uit als ndoeja) is een smeerbare pittige worst uit Italië. Een soort salami smeerworst zeg maar. Het is een licht gedroogde en licht gerookte pittige worst die je kunt uitsmeren en het is gemaakt van gemalen varkensvlees en zongerijpte rode pepers. Het lijkt een beetje op de Spaanse sobrasada.

 

Heerlijk om pizza’s mee te beleggen, maar ook lekker als spread op een stokbroodje of crostini of om te gebruiken in een pastasaus.
Als je het te pittig vindt, kan je het mengen met olijfolie en/of met verse roomkaas, ricotta of burrata.
Omdat de echte Nduja uit de stad Spilinga komt, heet deze Nduja Spilinga.
Je kunt dit vinden bij de betere Italiaanse deli’s of bestel het online.

 

Burrata

 

Burrata is het romige broertje van de mozzarella. Het is een mooie witte bol kaas wat net zoals mozzarella gemaakt wordt van buffelmelk. Het verschil is dat in burrata nog extra room verwerkt wordt. Niet goed voor de lijn, maar wel hemels lekker.
Deze kaas vind je sowieso bij een goede kaasboer, maar sommige supermarkten verkopen het ook. Mocht je de kaas niet kunnen vinden, vervang het dan door mozzarella.

 

Tip:

 

Behalve de aspergetips, kan je ook andere groenten nemen zoals bijvoorbeeld tomaatjes of gegrilde aubergine of courgette.

 

 

Recept Flatbread met Nduja en burrata: