Het is nog steeds mosseltijd, laten we er zoveel mogelijk van genieten nu het nog kan. Natuurlijk zijn mosselen zo gekookt heerlijk, maar ik vind het leuk om ermee te experimenteren. Zoals in deze pasta met mosselen en nduja, heerlijke mosselen op z’n Italiaans. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor dit snel te maken pastagerecht. De pittige nduja, geeft heel veel smaak aan de pasta en mosselen.

 

Mosselen

 

Misschien heb jij thuis nog nooit mosselen gekookt omdat jou dit te moeilijk lijkt. Maar mosselen bereiden is helemaal niet zo ingewikkeld. Er zijn een paar trucjes voor en dan heb jij mosselen in no-time op tafel staan.
Allereerst maak je de mosselen schoon, hoe je dat het beste kunt doen lees je hier.

 

Mosselen koken

 

Gebruik geen zout bij het koken van de mosselen. In de schelpen zit nog zout zeewater.
De mosselen hoeven tijdens het koken niet helemaal onder het vocht te staan. Een scheut wijn, bouillon of water is al genoeg om de mosselen gaar te stomen. Leg wel een deksel op de pan.
Kook de mosselen maar een paar minuten, zodra de schelpen openstaan zijn ze al klaar.
En kook niet te veel mosselen tegelijk in een pan. In een hele grote kookpan kan je maximaal twee kilo in koken. Gebruik anders meerdere pannen als je er veel wilt koken.
Gooi het kookvocht van de mosselen niet weg, hier zit namelijk heel veel smaak in en dit is de saus bij de pasta.

 

Nduja*

 

De Italiaanse delicatesse Nduja (spreek uit als ndoeja) is een smeerbare pittige worst. Een soort salami smeerworst zeg maar. Het is een licht gedroogde en licht gerookte pittige worst gemaakt van gemalen varkensvlees en zongerijpte rode pepers. Het is behoorlijk pittig, gebruik er daarom niet te veel van. Ik heb maar een eetlepel gebruikt en dit was meer dan genoeg voor dit recept.
Je kunt nduja vinden bij de betere Italiaanse deli’s of online bestellen.

 

Tips:

 

Ik heb verse tagliatelle gebruikt, maar je kunt ook een andere pastasoort zoals spaghetti gebruiken.

Handig voor dit recept is een speciale mosselpan. Als je vaak mosselen kookt, kan ik je deze echt aanbevelen.

 

 

Recept Pasta met mosselen en nduja: