Gebakken zalm met mosselen

Wij zijn gek op zalm en daarom staat het wel regelmatig bij ons op het menu. Elke keer weer een ander recept natuurlijk en vandaag aten wij gebakken zalm met mosselen. Ik had een pak mosselen gekocht, maar had even geen idee wat ik ermee zou doen. Er lag nog zalm in de koelkast, deze […]

Chowder vissoep

Chowder vissoep

Deze chowder vissoep oftewel clam chowder is een recept wat oorspronkelijk uit New England in Amerika komt. Het is een soort stoofpot gemaakt van visbouillon, melk of room, welke gebonden wordt met verkruimelde crackers of een roux. Daarin natuurlijk diverse soorten vis, schaal en schelpdieren. De New England clam chowder wordt gemaakt van schelpdieren en […]

Romige mosselsoep met kerrie

Romige mosselsoep met kerrie

Ik ben gek op mosselen en manlief is nu eindelijk ook een mosselliefhebber geworden. Hij heeft het leren eten bij mij, zeg maar (haha). En hij weet nu ook hoe hij ze moet eten, zat altijd te hannesen met een vork of trok de mossel met zijn vingers uit de schelp. Eigenlijk moet ik hem […]

Mosselen met Italiaanse witte wijn

Mosselen met Italiaanse witte wijn

Zoals je in mijn blog: Een heerlijke wijn bij mosselen kunt lezen, heb ik een hele goede witte wijn die heel mooi past bij mosselen. Om deze combinatie uit te proberen, moest ik natuurlijk wel mosselen gaan bereiden. Het zijn deze mosselen met Italiaanse witte wijn geworden. Uiteraard heb ik een scheut van die heerlijke […]

Udon noedels met miso mosselen

Udon noedels met miso mosselen

Ik zal het maar bekennen, ik ben een beetje verslaafd aan miso. En dan niet de witte maar de rode miso. Zoveel smaak en umami in dit goedje, heerlijk! Sinds mijn broertje – die op Ibiza woont – met miso gekookt heeft voor ons toen wij daar waren, ben ik hieraan verslingerd geraakt. Dus gelijk […]

Mossel aardappelsalade met dragon

Ik had nog wat mosselen over van deze mosselen met ham, venkel en dragon. Dacht dat we met z’n tweeën wel twee kilo konden verorberen (haha). Maar ja met dat kleine maagje van mij lukt dat niet meer. Dus ik hield mosselen over en ik had nog een gekookte aardappel in de koelkast liggen en […]

Mosselen met ham, venkel en dragon

Mosselen met ham, venkel en dragon

Dit is een klassieke Franse manier om mosselen te bereiden. Deze mosselen met ham, venkel en dragon is een soort surf&turf. Vlees gecombineerd met schaaldieren (of vis). Je kunt het als voorgerecht serveren of als hoofdmaaltijd. Serveer er een lekker stokbrood of ander soort brood bij. Het brood kan je lekker dippen in de witte […]

Mosselen in gele curry kokossaus

Mosselen in gele curry kokossaus

In de herfst Foodybox Herfst Kroon op het Werk die ik mocht ontvangen zaten allerlei heerlijkheden in. Onder andere deze Sutharos Gele Curry Pasta. Een heel goed excuus om een gele curry te maken. Ik had zin in mosselen, vandaag is het dus Mosselen in gele curry kokossaus geworden. Yammie wat was dat lekker, we […]

Mosselen met cider en crème fraîche

Mosselen met cider en crème fraîche

Deze mosselen met cider en crème fraîche is een afgeleide van de Franse moules marinière. Ja die Fransen weten wel hoe ze mosselen lekker kunnen bereiden. Nu het mosselseizoen weer begonnen is, kunnen we zoveel mogelijk hiervan genieten. En dat doen wij ook! Hubbie die altijd zegt dat hij niet zo van de mosselen is, […]

Bouillabaisse met rouille

Bouillabaisse met rouille

Ik heb bouillabaisse met rouille voor het eerst gegeten op onze vakantie in Zuid-Frankrijk en vond het gelijk de lekkerste vissoep die ik ooit gegeten had. Vooral de rouille erbij, lekker pittig met veel knoflook. Wat een smaken allemaal.   Bouillabaisse is een van oorsprong Provençaals gerecht wat gemaakt werd onverkochte/overgebleven vis van de vissers. […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden