Mosselen in pittige tomatensaus

Mosselen in pittige tomatensaus

Ik ben dol op mosselen en elke keer als ik ze koop probeer ik ze weer op een andere manier te bereiden. Ook ben ik dol op het kijken naar Masterchef Australia en toen daar mosselen bereid werden voor een restaurantproef, wist ik meteen dat ik dit wilde namaken. Alleen kregen we niet te zien […]

Mosselen in citroen knoflooksaus

Mosselen in citroen knoflooksaus

Alle mosselfans, opgelet. Ik heb namelijk een heerlijk mosselrecept voor jullie. Deze mosselen in citroen knoflooksaus is weer eens een hele andere manier om mosselen te bereiden. Persoonlijk ben ik dol op mosselen en als we ze eten, kook ik het vaak in een wijn of bouillon. Ik bereid het gewoon met wat smaakmakers zoals […]

Asperges met mosselen

Asperges met mosselen

Van het Nederlands Asperge Centrum mocht in een leuk pakket ontvangen met daarin de eerste vers gestoken asperges die rechtstreeks uit Limburg bij mij bezorgd werden. Verse asperges van het land, hoe lekker is dat! Daarnaast zat er ook nog een heerlijke fles aspergewijn – een Verdejo van Casa Safra – en een pakje roomboter […]

Het is nog steeds mosseltijd, laten we er zoveel mogelijk van genieten nu het nog kan. Natuurlijk zijn mosselen zo gekookt heerlijk,

Pasta met mosselen en nduja

Het is nog steeds mosseltijd, laten we er zoveel mogelijk van genieten nu het nog kan. Natuurlijk zijn mosselen zo gekookt heerlijk, maar ik vind het leuk om ermee te experimenteren. Zoals in deze pasta met mosselen en nduja, heerlijke mosselen op z’n Italiaans. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor dit snel te […]

Mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook

Mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook

Toen ik het mooie mosselbestel en mosselschep van Anovi mocht ontvangen, wilde ik natuurlijk gelijk mosselen gaan koken. Omdat ik al een paar verschillende mosselrecepten op de site heb staan, moest het natuurlijk weer een ander recept worden. Het zijn deze heerlijke mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook geworden en tjonge wat hebben wij […]

Gegratineerde mosselen met dille

Gegratineerde mosselen met dille

Ben je gek op mosselen, dan heb ik hier een heerlijk mosselgerecht voor jou. Deze gegratineerde mosselen met dille zijn weer eens een andere manier om mosselen te serveren. Maak ze als borrelhapje of als voorgerecht voor een gezellig etentje thuis. Glaasje Champagne of een lekkere witte droge wijn erbij en genieten maar!   Mosselen […]

Mosselen met saffraan en citroen-aioli

Mosselen met saffraan en citroen-aioli

Wij zijn gek op mosselen en daarom kan je verschillende recepten met mosselen vinden op de site. En elke keer wil ik ze weer anders bereiden. Ik heb ze nu gestoomd in witte wijn en de mosselen met saffraan en citroen-aioli geserveerd. Tjonge wat hebben wij zitten smikkelen.   Mosselen   Misschien heb jij thuis […]

Pasta salade met mosselen en artisjok

Pasta salade met mosselen en artisjok

Ik wilde een pasta maken, maar het was zo snikkend warm dat ik maar besloot om een pasta salade te maken. Wel met dezelfde ingrediënten die ik voor de pasta bedacht had. Deze pasta salade met mosselen en artisjok kan je dus zowel koud als warm eten.   Mosselen   Zodra de mosselen in het […]

Gebakken zalm met mosselen

Wij zijn gek op zalm en daarom staat het wel regelmatig bij ons op het menu. Elke keer weer een ander recept natuurlijk en vandaag aten wij gebakken zalm met mosselen. Ik had een pak mosselen gekocht, maar had even geen idee wat ik ermee zou doen. Er lag nog zalm in de koelkast, deze […]

Chowder vissoep

Chowder vissoep

Deze chowder vissoep oftewel clam chowder is een recept wat oorspronkelijk uit New England in Amerika komt. Het is een soort stoofpot gemaakt van visbouillon, melk of room, welke gebonden wordt met verkruimelde crackers of een roux. Daarin natuurlijk diverse soorten vis, schaal en schelpdieren. De New England clam chowder wordt gemaakt van schelpdieren en […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden