Ik ben dol op mosselen en elke keer als ik ze koop probeer ik ze weer op een andere manier te bereiden. Ook ben ik dol op het kijken naar Masterchef Australia en toen daar mosselen bereid werden voor een restaurantproef, wist ik meteen dat ik dit wilde namaken. Alleen kregen we niet te zien hoe het exact bereid werd, dus heb ik mijn eigen draai eraan gegeven. Het zijn deze verrukkelijke mosselen in pittige tomatensaus geworden. Deze mosselen in pittige tomatensaus zijn zo lekker en zo eenvoudig te maken, dit wil je proberen!

 

Mosselen

 

Mosselen worden levend verkocht. Ze blijven een paar dagen na de vangst goed zonder water. Daarom kan je mosselen niet lang bewaren en is het heel erg belangrijk dat je goed op de houdbaarheidsdatum let. Kook en eet geen mosselen die over deze datum zijn, je kunt er erg ziek van worden.

Mosselen hoeven niet lang te koken, zodra ze open staan zijn ze al klaar. Kook ze niet te lang, dan worden ze droog en dat is niet lekker. Gooi de mosselen altijd in een hete pan of in heet vocht. Leg een deksel op de pan, schud tijdens het koken de pan met deksel een paar keer. Check regelmatig of ze allemaal open staan en haal de pan dan van het vuur.
Dus als je mosselen ziet liggen bij je visboer, koop ze dan en ga ze lekker koken.
Zoek je nog een mosselrecept, bekijk dan zeker eens deze blog waar je nog veel meer heerlijke mosselrecepten kunt vinden.

 

Pittige tomatensaus

 

Bij Masterchef werd de pittige tomatensaus en mosselen apart bereid en dat leek mij een heel goed idee. Door de mosselen niet te koken in de tomatensaus, maar de ingekookte saus pas toe te voegen bij de gekookte en afgegoten mosselen, worden de mosselen bedekt met een lekkere dikke saus. En de overgebleven saus dip je lekker weg met een stuk brood.

 

In de saus heb ik een Calabrische chilipeperpasta* gebruikt. Deze pikante Italiaanse saus is superlekker maar ook super spicy! Je hebt er dus niet zoveel van nodig. Ik heb een potje online besteld. Kan je deze heerlijke saus niet vinden, vervang het dan door sambal, Sriracha of harissa.

 

Tips:

 

Hoe je de mosselen het beste kunt schoonmaken, lees je hier.

Het is lekker om deze mosselen te serveren met focaccia. Hoe je dit lekkere Italiaanse brood zelf kunt maken, lees je hier.

 

 

Recept Mosselen in pittige tomatensaus: