Ik mocht heel veel honingtomaatjes van de firma Looye ontvangen. Een deel heb ik gebruikt om deze heerlijke Italiaanse kipfilet uit de oven te maken en de rest voor dit zalige hartige bladerdeeg taartje met geroosterde tomaatjes en burrata. Serveer het als borrelhapje of voorgerecht.

 

Hartige taarten

 

Ik ben dol op hartige taarten en daarom kan je aardig wat recepten hiervoor vinden op de site. Je kunt hartige taarten maken van bladerdeeg of (zelfgemaakt) taartdeeg. Ik heb dit taartje nu van bladerdeeg gemaakt. Je bakt het bladerdeeg zonder vulling in de oven. Het resultaat is dan een knapperige bodem die je vult met de romige burrata en de heerlijke geroosterde tomaatjes.

 

Ben jij ook zo gek op hartige taarten, dan heb ik hier nog meer lekkere recepten voor jou, zoals bijvoorbeeld deze:

 

Een herfstachtige hartige taart met pompoen en fonduekaas
En nog een herfstachtige taart met balsamico uien en paddenstoelen
Of kleine feestelijke hartige taartjes met blauwe kaas en verse vijg
Een heerlijke hartige taart met lekkere zachte preiringen, kleine tomaatjes, blauwe kaas en tijm
Plaattaart met bietjes en forel
Deze plaattaart met kaas en zwarte olijven
Of een vegetarische plaattaart met drie kleuren paprika
En deze hartvormige plaattaart met verse vijgen.

 

Tomaatjes

 

Natuurlijk kan je dit taartje ook met kleine trostomaatjes of cherrytomaatjes maken, maar de honingtomaatjes hebben nog meer smaak en zijn lekker zoet. En door ze te roosteren in de oven, worden ze nog zoeter en intenser van smaak.
Je roostert de tomaatjes net zo lang in de hete oven tot ze zacht worden en een beetje gaan openbarsten. Ze mogen niet helemaal openbarsten, het is namelijk heel erg lekker als de tomaatjes tijdens het eten open ploppen in je mond.

 

Burrata

 

Burrata is een romige mozzarella kaasje. Je vindt deze kaasjes in de grotere supermarkten of bij de kaasboer. Kan je het niet vinden, vervang het dan door mozzarella. Je hebt wel een grote bol nodig voor dit gerecht, neem anders voor de zekerheid 2 bollen.
Ik had per ongeluk burrata met truffel gekocht, dit maakte het taartje nog lekkerder.

 

Tips:

 

Mocht het binnenste gedeelte van het bladerdeeg toch erg opgebold zijn tijdens heb bakken, druk dit dan voorzichtig in met de bolle kant van een lepel.

Extra nodig: bakpapier

 

 

Recept Taartje met geroosterde tomaatjes en burrata: