Ik mocht een pak heerlijke fonduekaas van Kaltbach ontvangen. Nu ben ik gek op kaasfondue, maar manlief niet zo. Dus wat ga ik dan doen met de fonduekaas? Nou ik had onlangs een recept van Yotam Ottolenghi voorbij zien komen. Dit was butternut squash and fondue pie with pickled red chillies en had toen al het idee om dit te gaan maken. En in plaats van allerlei soorten kaas die Yotam gebruikte, heb ik gewoon de fonduekaas genomen en dat is super uitgepakt kan ik jullie verklappen. Ik heb er dus een hartige taart met pompoen en fonduekaas van gemaakt en dit recept is een stuk simpeler en wat sneller te bereiden dat het recept van Yotam.

 

Hartige taart

 

Ik ben gek op hartige taarten en vooral nu ik het verse quiche en taartdeeg van de AH ontdekt heb. Ideaal voor het maken van zoete en hartige taarten. In deze hartige taart zit lekker veel pompoen en ui. Hiervoor moet je nog wel even de pompoen en ui in plakken snijden en van tevoren gaar roosteren in de oven. Dit kan je eventueel een dag van tevoren doen.

 

De fonduekaas heb ik nog een beetje op smaak gebracht met verse tijmblaadjes, een lepeltje sambal en gekonfijte knoflookteentjes. Die laatste had ik nog in de koelkast staan en hoe jij die kunt maken lees je hier. Als je daar geen zin in hebt, gebruik je gewoon 1 teentje knoflook en rasp je die in het kaasmengsel.
Het kaasmengsel ziet er wat geschift uit, maar dat komt helemaal goed na het bakken.
Je kunt de taart warm, lauwwarm of koud serveren.

 

Fonduekaas*

 

Deze Kaltbach Fondue is superlekker, vooral omdat het alleen de allerbeste kazen bevat. De melange van de grotgerijpte Kaltbach kazen onderscheidt zich door zijn intensieve aroma’s en maakt van je fondue-avond een belevenis voor je smaakpapillen. De kaas is tevens bijzonder zacht en romig en zo lekker dat je echt niet zelf meer een kaasfondue in elkaar hoeft te flansen. Het is niet goedkoop, maar ja als je diverse goede kaassoorten voor een kaasfondue koopt, ben je ook duur uit.
Deze fondue is alleen verkrijgbaar bij de kaasspeciaalzaken.

Hartige taart met pompoen en fonduekaas

De rest van de fonduekaas heb ik gebruikt om een heerlijke kaasfondue in brood van te maken.

 

Tip:

 

Ik heb een taartvorm van 26 centimeter doorsnee gebruikt, waar het taartdeeg van 32 centimeter perfect in past.

 

 

Recept Hartige taart met pompoen en fonduekaas: