Rogan Josh kip

Rogan Josh kip

Deze Rogan Josh kip is een makkelijke Kashmiri kipcurry die boordevol smaak zit en smaakt zoals iets uit een Indiaas restaurant. Hoewel Rogan Josh meestal met lamsvlees wordt gemaakt, is deze kipversie iets sneller waardoor het een geweldig recept is voor een doordeweekse maaltijd. Serveer het met wat rijst en naanbrood en je vrienden en […]

Gegrilde nectarines en vijgen met burrata

Gegrilde nectarines en vijgen met burrata

Deze gegrilde nectarines en vijgen met burrata is een fantastische zomerse salade. Lekker als lunch en heerlijk als voorgerecht. Makkelijk te maken en toch heel bijzonder. Dit is een leuke variant op de klassieke Caprese salade. Romige burrata vervangt mozzarella en de nectarines vormen een heerlijke vervanger voor tomaten. Deze salade is een explosie van […]

Punjabi curry van kip

Punjabi curry van kip

Tariwalla murgh is een Punjabi curry van kip. Het is een gerecht wat je niet snel op een menukaart van een Indiaas restaurant vindt. Dit omdat deze curry vooral thuis bereid wordt. Wij zijn gek op Indiase gerechten en ik wist dat ik deze curry moest proberen toen ik het eens voorbij zag komen op […]

Yoghurtsoep met komkommer

Yoghurtsoep met komkommer

Geen zin in hete soep met deze warme dagen…maak dan eens een (ijs)koude soep. Deze yoghurtsoep met komkommer heeft Midden-Oosterse smaken is perfect om te serveren op een warme dag. Deze lekkere koude soep met verse kruiden en geroosterde walnoten doet wonderen! Zie dit als een gazpacho met een koele, romige yoghurtbasis. Dit is geweldig […]

Mango Lassi met kardemom

Mango Lassi met kardemom

Lassi is een traditionele yoghurtdrank oorspronkelijk afkomstig uit India en Pakistan. Een lekker verkoelend drankje. Mango’s in het seizoen en wat kun je het beste bedenken om de hitte te verslaan? Het moet onmiskenbaar Mango Lassi met kardemom zijn. Een rustgevend drankje gemaakt van zeer rijpe zoete mango’s, yoghurt, beetje melk en een vleugje kardemom. […]

mangochutney

Mangochutney

Lekkere pittige chutney gemaakt van mango’s

Friese kruidkoek

Friese kruidkoek

Voor de Friese kruidkoek (Fryske krûdkoeke) moet je wel geduld hebben, want de rijpingstijd is minimaal een paar dagen. Een kruidkoek moet een of meer dagen rusten om zachter te worden. Narijpen noemen ze dat. De ingrediënten moeten nog met elkaar gaan ‘werken’. Dit komt niet alleen de consistentie maar ook de smaak ten goede. […]

Cranberry bieten compote

Cranberry bieten compote

Dit is een heerlijke cranberry bieten compote, die het goed zal doen met de feestdagen. Lekker bij kalkoen, kip of varkensvlees. Gebruik dan bij het gerecht dezelfde rode wijn als van de compote. De bietjes zijn een zalige combinatie met de cranberries, zoiets heb je nog nooit geproefd.   Compote   Het is misschien niet […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden