Krokant toast besmeerd met een romige burrata met olijfolie, basilicum en citroen. Dit is de boterachtige, Italiaanse kaas waar dromen van gemaakt zijn! Deze smaakvolle burrata met basilicum en citroen kan je serveren als voorgerecht, maar is ook heerlijk als borrelhapje.

 

Zoek niet verder… dit makkelijke en heerlijke, en niet te vergeten mooie voorgerecht is het enige recept dat je nodig hebt! Burrata met basilicum, citroen en een goede olijfolie heeft smaken die exploderen in je mond! De combinatie van citroen en basilicum, romige burrata en olijfolie met een stuk lekker knoflooktoast en een vleugje zout en pepervlokken… het is gewoon onbeschrijfelijk lekker en het duurt letterlijk 10 minuten om in elkaar te zetten! Voeg er een glas wijn aan toe en geniet van jouw avond!

 

Ik hou van een makkelijk voorgerecht om een etentje mee te beginnen of om van te genieten bij een aperitiefcocktail. Is het niet geweldig als je een paar verse ingrediënten op een bord kunt combineren en klaar bent?
Romige burrata combineert met grasachtige olijfolie, citroenrasp en de basilicum voor een heerlijke spread op geroosterde ciabatta. Combineer het met een frisse Pinot Grigio voor een feestelijk begin van een etentje.

 

Burrata

 

De burrata kaas gezien lijkt op een bolletje verse mozzarella en dat is het ook. Van binnen is het een fluweelzacht mengsel van kaaswrongel en room, verpakt in een omhulsel van mozzarellakaas. Burrata bestaat nog niet zo lang als mozzarella en is uitgevonden als een manier om mozzarella-resten te gebruiken om verspilling bij het kaasbereidingsproces te verminderen.
Het is een verse kaas en moet binnen een paar dagen na opening van de verpakking worden geconsumeerd. Als je een pakje met meerdere bollen burrata koopt, bewaar ongebruikte porties afgedekt met water in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
Het is het lekkerst op kamertemperatuur, dus laat het minstens 30 minuten op je aanrecht staan voordat je ervan gaat genieten.

 

Klaar voor het beste deel? Steek de punt van een mes in de bovenkant van de burrata en snijd hem helemaal door. Het romige binnenste zal op het bord sijpelen en zich vermengen met de basilicum en citroenolie. Aaaah…dit is zo lekker!
Smeer de combinatie op je geroosterd brood of toastje en geniet ervan!

 

Geroosterd brood

 

Je kunt de burrata serveren met knoflooktoast. Bestrijk hiervoor de sneetjes stokbrood met een beetje olijfolie een rooster ze in de hete oven aan beiden kanten licht goudbruin. Bestrijk ze dan met een teentje knoflook.

 

Tips:

 

Gebruik wel een lekkere extra vergine olijfolie voor dit gerecht.

Je kunt eventueel nog chilivlokken en/of een beetje knoflook toevoegen aan de olijfolie.

Probeer ook eens deze lekkere Cherrytomaatjes met gemarineerde mozzarellabolletjes.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Burrata met basilicum en citroen: