Heerlijk pistoletje met burrata en salami is gemakkelijke en smakelijke broodje die op elk moment van de dag in de smaak vallen. Een heerlijk en stevig broodje, gewoon perfect voor elke maaltijd van de dag! Pistoletjes zijn makkelijk te maken broodjes die erg handig zijn om mee te nemen op een picknick of in een broodtrommel.
Beleg verse pistoletjes of een stokbroodje met van alles wat je in je koelkast hebt liggen en laat je fantasie zijn gang gaan.

 

Broodjes

 

Elke hap van dit broodje zit boordevol smaak en kleur, een makkelijke lunch of zelfs avondmaaltijd van 10 minuten om van te genieten.
Nu, met veel ervaring in verschillende wereldwijde recepten, maak ik de lekkerste broodjes om je vingers bij af te likken. Waarom salami? Ik wilde een authentieke Italiaanse smaak met een krokant vers pistoletjes, burrata en geroosterde paprika. Hoe je zelf paprika’s kunt roosteren, zal ik hieronder in mijn bericht schrijven.

 

Met de tijd weet ik wat en hoe ik het lekkerst vind in broodjes. Ik hou ook van warme sandwiches, of in ieder geval met warme ingrediënten en ook wat groente erop voor de gezondheid en hemelse smaak. De geroosterde paprika’s smaken meer uitgesproken en passen geweldig bij alle ingrediënten die ik heb toegevoegd aan dit broodje burrata en salami.

 

Burrata

 

Dit kaasje is erg lekker op een salade, maar ook heerlijk op een broodje. Burrata is eigenlijk een mozzarella maar dan gevuld met extra room. Dit romige kaasje komt uit Puglia (Italië) en is een echte delicatesse.
Door de room is de structuur en de smaak van deze bol extra zacht. Het lekkerst is natuurlijk de burrata gemaakt van buffelmelk.
Aan de buitenkant lijkt de burrata dus op mozzarella, maar de binnenkant is dus heel anders. En als de burrata lekker vers is, dan loop de room eruit als je hem opensnijdt.

 

Tips:

 

Maak het liefst zelf de pesto voor dit broodje. Ik heb nu een daslookpesto* gemaakt, omdat ik die in de tuin heb staan. Je kunt ook een pesto met basilicum maken.

Het recept voor de geroosterde paprika vind je hier**.

 

 

Recept Pistoletje burrata en salami: