Als je nog nooit kimchi op je pizza hebt gehad, dan staat je iets lekkers te wachten! Deze Koreaans geïnspireerde pizza met kimchi en burrata is pittig, hartig en kaasachtig en is in ongeveer 35 minuten klaar! Ik hou van Koreaans en Koreaans geïnspireerd eten! Het heeft alles wat een gerecht naar mijn mening echt lekker maakt; een unieke smaak met zoute, pittige en umami-ingrediënten die je niet vaak proeft.
Dit is wat mij inspireerde om dit recept te maken, waarvan ik hoop dat het een geweldige aanvulling zal zijn op jouw menu.

 

Deze pizza is makkelijk te maken. Gebruik voor het gemak pizzadeeg uit de winkel om dit recept nog eenvoudiger te maken.
Het recept is aanpasbaar. Je kunt al je favoriete toppings, sauzen en groenten toevoegen en je kunt het elke keer weer anders maken! Beleg de pizza eventueel nog met paddenstoelen en groenten zoals bimi, groene asperges, sojaboontjes, etc.

 

Pizzabodem*

 

Je kunt een kant-en-klare pizzabodem kopen bij de supermarkt of je maakt zelf het pizzadeeg. Hoe je dat doet, kan je hier lezen.

 

Kimchi**

 

Kimchi is een traditioneel Koreaans bijgerecht gemaakt van gefermenteerde kool (met name Chinese kool) en een breed scala aan smaakmakers zoals gochujang, gochugaru, knoflook en gember. Het wordt geserveerd bij ontbijt, lunch en avondeten. Het zit vol met smaak en is ook nog eens supergezond voor je. Door het fermenteren blijven de groenten lang houdbaar en is het ook nog eens goed voor je darmflora.
Kimchi is heerlijk als bijgerecht, maar je kunt het ook verwerken in gebakken rijst. En voor de durfal heb ik nog een recept van kimchi stamppot. Super spicy, maar wel ontzettend lekker.
Hoe jij zelf kimchi kunt maken, lees je hier.
Je kunt tegenwoordig ook kant-en-klare kimchi bij de grotere supermarkten of toko’s kopen.

 

Tip:

 

Snijd de kimchi wat fijner voordat je het over de pizza verdeelt.

 

 

Recept Pizza met kimchi en burrata: