Ik had twee grote potten Kimchi gemaakt en één daarvan hadden we al gebruikt. Maar die andere pot bleef maar staan lonken op het aanrecht. Wat zou ik daarmee kunnen maken? Nou een combinatie die je waarschijnlijk niet verwacht … een stamppotje. Door de stamppottenwedstrijd van Carlo’s TV Café, waar ik aan mee mocht doen, zit ik nog helemaal in de stamppotten modus. Ik had ook nog een flesje Koreaanse Bulgogi BBQ pork saus staan die ik van Chung Jung One mocht ontvangen. De combinatie was gemaakt: Kimchi stamppot met Bulgogi speklapjes. Korea meets Holland. Een stamppot voor de durfals, je moet wel heel gek op kimchi zijn om deze stamppot lekker te vinden moet ik er eerlijk bij vermelden. De Kimchi is erg pittig, probeer eerst maar niet te veel door de aardappelpuree, dan kan je altijd nog meer Kimchi toevoegen. Manlief moest er wel erg aan wennen en wist niet zeker of hij het nou lekker vond of niet.

Kimchi is Aziatische gefermenteerde kool met een friszure pittige smaak en wordt geserveerd als bijgerecht. Zeg maar een Nederlandse zuurkool.
Bulgogi is een Koreaans pittig vleesgerecht, meestal gemaakt van rundvlees maar ook van varkensvlees. Het wordt niet voor niets vuurvlees genoemd.
Deze speklapjes zijn ook erg lekker met witte rijst.

 

Kimchi

 

Het recept voor zelfgemaakte Kimchi vind je hier.