Orzotto alla Vodka met burrata

Orzotto alla Vodka met burrata

Ik mocht een heerlijke doos met diverse pastasoorten en tomatensauzen van de firma La Molisana ontvangen. Nou dan gaan bij mij de hersenen op volle toeren wat ik allemaal daarmee zal maken. Van de orzo had ik al een heerlijke rode bieten orzotto met balsamico gemaakt en nu van de rest deze zalige orzotto alla […]

Kikkererwten met wilde spinazie en tomaatjes

Kikkererwten met wilde spinazie en tomaatjes

Wil je wat minderen met vlees eten, dan heb ik een heerlijk vegetarisch en zelfs vegan gerecht voor jou. Bij deze kikkererwten met wilde spinazie en tomaatjes mis je het vlees echt niet. En het is ook nog eens lekker vullend. Ik heb er gele rijst bij geserveerd, maar je kunt ook een witte rijst […]

Burrata met geroosterde tomaatjes

Burrata met geroosterde tomaatjes

Oh ik heb toch een lekker borrelhapje voor je. Deze burrata met geroosterde tomaatjes zal het ook goed doen als voorgerechtje. Super romige burrata kaas met langzaam geroosterde tomaatjes, veel knoflook en verse kruiden is een match made in heaven.   Burrata   Ik ben dol op dit kaasje, niet goed voor de lijn maar […]

Mosterd kip en aardappelen uit de oven

Mosterd kip en aardappelen uit de oven

Ik mocht een fles Lima Drinking Vinegar Gember-Kurkuma ontvangen in de foodybox van Kroon op het Werk. Ik kende deze vinegar/azijn nog niet, tijd om ermee te gaan experimenteren. Heb allereerst natuurlijk een slokje geproefd, poeh hé wel heftig spul om zo te drinken. Eerst maar eens op een andere manier gebruiken, zoals in de […]

Gestoofde prei met tomaten

Gestoofde prei met tomaten

In de zomereditie van de Foodybox van Kroon op het Werk zat een grote prei en heerlijke tomaatjes Van Eigen Bodem. Natuurlijk lekker om in een gerecht te verwerken, maar ik wilde de prei en de tomaatjes de hoofdrol laten spelen. Nou dat is gelukt met deze gestoofde prei met tomaten. Een heerlijk groentegerecht wat […]

Spaanse rode rijst met chorizo

Spaanse rode rijst met chorizo

Dit gerecht lijkt een beetje op risotto en Paella. Maar we noemen het geen risotto, anders krijgen we de Italiaanse smaakpolitie achter ons aan. Deze Spaanse rode rijst met chorizo is gewoon een heerlijk éénpansgerecht gemaakt van risottorijst. Ideaal voor een doordeweekse dag.   Behalve de chorizo, kan je ook salami of hamblokjes gebruiken of […]

Saltimbocca rollade van kalfsvlees

Saltimbocca rollade van kalfsvlees

Saltimbocca alla Romana heet het originele Italiaanse gerecht oftewel kalfslapje bereid op een Romeinse manier. Kalfslapjes met prosciutto en salie zijn het en ik heb daar natuurlijk weer een twist aan gegeven. Het is een saltimbocca rollade van kalfsvlees geworden. Hoop dat de Italiaanse smaakpolitie dit oké vindt (haha).   Ja want die Italianen zijn […]

Polenta met kalettes, spekjes en tomaatjes

Polenta met kalettes, spekjes en tomaatjes

Ken jij ze al … de kalettes of ook wel flower sprouts genoemd? Het is een winterse groente en is een soort kruising tussen spruitjes en boerenkool. Smaakt ook een beetje naar deze groenten. Het zijn hele kleine kooltjes die super lekker en gezond zijn. Je kunt ze op heel veel manieren klaarmaken bijvoorbeeld op […]

Geroosterde worstjes, broccoli en tomaatjes

Geroosterde worstjes, broccoli en tomaatjes

Als je op zoek bent naar een makkelijke maaltijd voor een doordeweekse dag, maak dan deze Geroosterde worstjes, broccoli en tomaatjes. Je blancheert de broccoli even en dan rooster je alles in de oven. Ik heb Catalaanse worstjes gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een ander soort gekruide verse worst gebruiken.   In plaats van […]

Polenta met asperges en tomaatjes uit de oven

Polenta met asperges en tomaatjes uit de oven

Jaja, ik blijf jullie bestoken met aspergerecepten omdat we er zo gek op zijn en omdat ik ze op zoveel mogelijk manier wil bereiden. Vandaag staat polenta met asperges en tomaatjes uit de oven op het menu. Ik heb voor dit gerecht groene asperges gebruikt, omdat die wat robuuster smaken dan de witte. En het […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden