Spaanse rode rijst met chorizo

Spaanse rode rijst met chorizo

Dit gerecht lijkt een beetje op risotto en Paella. Maar we noemen het geen risotto, anders krijgen we de Italiaanse smaakpolitie achter ons aan. Deze Spaanse rode rijst met chorizo is gewoon een heerlijk éénpansgerecht gemaakt van risottorijst. Ideaal voor een doordeweekse dag.   Behalve de chorizo, kan je ook salami of hamblokjes gebruiken of […]

Saltimbocca rollade van kalfsvlees

Saltimbocca rollade van kalfsvlees

Saltimbocca alla Romana heet het originele Italiaanse gerecht oftewel kalfslapje bereid op een Romeinse manier. Kalfslapjes met prosciutto en salie zijn het en ik heb daar natuurlijk weer een twist aan gegeven. Het is een saltimbocca rollade van kalfsvlees geworden. Hoop dat de Italiaanse smaakpolitie dit oké vindt (haha).   Ja want die Italianen zijn […]

Polenta met kalettes, spekjes en tomaatjes

Polenta met kalettes, spekjes en tomaatjes

Ken jij ze al … de kalettes of ook wel flower sprouts genoemd? Het is een winterse groente en is een soort kruising tussen spruitjes en boerenkool. Smaakt ook een beetje naar deze groenten. Het zijn hele kleine kooltjes die super lekker en gezond zijn. Je kunt ze op heel veel manieren klaarmaken bijvoorbeeld op […]

Geroosterde worstjes, broccoli en tomaatjes

Geroosterde worstjes, broccoli en tomaatjes

Als je op zoek bent naar een makkelijke maaltijd voor een doordeweekse dag, maak dan deze Geroosterde worstjes, broccoli en tomaatjes. Je blancheert de broccoli even en dan rooster je alles in de oven. Ik heb Catalaanse worstjes gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een ander soort gekruide verse worst gebruiken.   In plaats van […]

Polenta met asperges en tomaatjes uit de oven

Polenta met asperges en tomaatjes uit de oven

Jaja, ik blijf jullie bestoken met aspergerecepten omdat we er zo gek op zijn en omdat ik ze op zoveel mogelijk manier wil bereiden. Vandaag staat polenta met asperges en tomaatjes uit de oven op het menu. Ik heb voor dit gerecht groene asperges gebruikt, omdat die wat robuuster smaken dan de witte. En het […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden