Dit gerecht lijkt een beetje op risotto en Paella. Maar we noemen het geen risotto, anders krijgen we de Italiaanse smaakpolitie achter ons aan. Deze Spaanse rode rijst met chorizo
is gewoon een heerlijk éénpansgerecht gemaakt van risottorijst. Ideaal voor een doordeweekse dag.

 

Behalve de chorizo, kan je ook salami of hamblokjes gebruiken of het gerecht aanvullen met zeevruchten en/of vis. dan ga je wel richting Paella. De chorizo geeft wel echt de smaak aan deze Spaanse rode rijst. Chorizo is een pittige Spaanse worst gemaakt van varkensvlees en een spicy paprikapoeder. Die paprikapoeder geeft de kleur en de typische smaak aan deze worst. De andere bestanddelen zijn o.a. knoflook, komijn en oregano. De worst wordt in ons land vooral gedroogd verkocht, maar er bestaat ook verse chorizo. Als je deze worst gebruikt in een gerecht, krijgt dit een specifieke smaak.
Als je de chorizo bakt in een pan (zonder olie), krijg je een rode olie in de pan waar je dan weer de rest van de ingrediënten in kunt bakken.

 

Chorizo in gerechten

 

Wij zijn gek op chorizo en ik gebruik het dan ook regelmatig in de keuken. Zo kan je diverse gerechten met deze kruidige worst vinden op de site. Wat dacht je bijvoorbeeld van Spaanse eieren met chorizo in tomatensaus als stevig ontbijt of deze Jambalaya gemaakt van verse chorizo als avondmaal?

 

 

Recept Spaanse rode rijst met chorizo: