Oh ik heb toch een lekker borrelhapje voor je. Deze burrata met geroosterde tomaatjes zal het ook goed doen als voorgerechtje. Super romige burrata kaas met langzaam geroosterde tomaatjes, veel knoflook en verse kruiden is een match made in heaven.

 

Burrata

 

Ik ben dol op dit kaasje, niet goed voor de lijn maar wel superlekker. De kaas smelt in je mond en daarbij poppen die tomaatjes ook zo lekker in je mond. Een waar feestje voor je smaakpapillen.
Deze kaas is een romige variatie op de mozzarella. Het wordt dus gemaakt als mozzarella en daarna wordt er nog extra room aan toegevoegd. Deze Italiaanse verse kaas wordt gemaakt van buffelmelk en is door de room ontzettend zacht van structuur en smaak. Je vindt deze kaas sowieso bij een goede kaasboer, maar sommige supermarkten verkopen het ook. Mocht je de kaas niet kunnen vinden, koop dat een lekkere buffel mozzarella.

 

Tomaatjes

 

En koop wel lekkere kleine trostomaatjes, die hebben gewoon meer smaak dan de tomaatjes in een emmertje. Door de tomaatjes te roosteren krijgen ze nog meer smaak. En ze krijgen natuurlijk extra smaak van de lekkere olijfolie en de vele teentjes knoflook.
Serveer het gerecht wel op kamertemperatuur, hierdoor komen de smaken het beste uit.

 

Kruiden

 

Ik heb heel veel Japanse bieslook in de tuin staan, daarom heb ik die verwerkt in dit gerechtje. Japanse bieslook is veel sterker dan de gewone bieslook. Maar je kunt natuurlijk ook gewone bieslook nemen. Of neem basilicum, dat is natuurlijk een heerlijke combinatie met de tomaatjes en burrata.

 

Knoflookbrood

 

Het knoflookbrood maakt dit hapje helemaal af. Besmeer hiervoor sneetje Ciabatta of stokbrood met olijfolie en rooster ze goudbruin in de oven. Haal ze uit de oven en wrijf er dan een teentje knoflook over aan beide kanten.

 

Tip:

 

Ben jij ook zo gek op burrata? Dan heb ik nog een paar heerlijke recepten met dit kaasje voor jou, zoals bijvoorbeeld een Zomerse salade met burrata, Fusilli met rode bietsaus en burrata en/of een Salade met burrata, Coburger en verse vijgen.

 

 

Recept Burrata met geroosterde tomaatjes: