Ben jij net zoals wij ook zo gek op Buffalo chicken? Dan heb ik een heerlijk recept voor jou. Nee, niet voor de kluifjes, maar voor een te lekker Buffalo kip gehaktbrood. De smaken van de Amerikaanse Buffalo chicken in een gehaktbrood met daarop de pittige Buffalo saus en blauwe kaas. Dit moet je proeven!

 

Buffalo chicken

 

Hubbie heeft 26 jaar in Amerika gewoond en daarom staan hier regelmatig Amerikaanse recepten op tafel. Zo ook Buffalo chicken, geserveerd met een bleu cheese dip en selderijstengels volgens Amerikaanse traditie.
Buffalo chicken wings zijn ongepaneerde kippenvleugels die gefrituurd worden, daarna gerold in een specerijenmix en dan weer gedoopt worden in een pittige saus. Ze worden vaak geserveerd als borrelhapje in de Amerikaanse restaurants. Superlekker!
En probeer dan ook eens deze Pizza met Buffalo kip en Stokbroodje met Buffalo gehaktballetjes.

 

Buffalo kip gehaktbrood

Gehaktbrood

 

Meatloaf oftewel gehaktbrood is een hele fijne manier om een groter gezelschap te voeden. Het is makkelijk te maken en iedereen vindt het lekker. En het mooie ervan is dat je het gehakt al een dag van tevoren kunt bereiden. Doe dit in het cakeblik van 20 x 11 centimeter en zet dit afgedekt in de koelkast. Dan schuif je het op de avond zelf in de oven en kan jij even iets anders doen.
Deze Buffalo kip gehaktbrood zit vol met smaak, het gehakt wordt lekker aangemaakt met selderij, ui, knoflook, oregano, gerookte paprikapoeder en de pittige Sriracha saus. Maak het zo pittig als jou lekker lijkt.
Kwast het tijdens het bakken in de oven een paar keer in met die lekkere zelfgemaakte Buffalo saus en daarna is het smullen maar!

 

Tips:

 

Ik gebruik vaak fijne havervlokken* in gehaktbrood. Maar je kunt ook broodkruim of paneermeel gebruiken.

Lekker bij dit gehaktbrood is aardappelpuree, gebakken aardappeltjes, koolsalade, Caesar salade of een simpele groene salade.

Je kunt extra Buffalo saus maken en dit er nog bij serveren of je maakt er nog een lekkere blauwe kaas dressing erbij.

Mocht je nog wat gehaktbrood overhouden, verwerk dit dan de volgende dag in een salade of op een sandwich.

 

 

Recept Buffalo kip gehaktbrood: