Een lichte en eenvoudige salade die als bijgerecht kan worden geserveerd, maar ook op zichzelf staat. Deze prachtige rode salade met roodlof, biet en blauwe kaas wordt je volgende recept voor een lunch of bijgerecht bij de barbecue. Het is fris, levendig en vol van smaak, ik denk dat je het geweldig zult vinden! Heerlijk, vers en smakelijk!

 

Salades

 

De zomer staat voor de deur, dus we zijn al aan het nadenken over alle heerlijke dingen die we gaan koken voor een mooie zonnige dag.
Het mooie aan deze salade is dat er geen kooktijd voor nodig is. Het zit allemaal in de voorbereiding en het samenbrengen van alle ingrediënten. Ik heb vooraf gepofte rode bieten* gebruikt, maar als je gekookte rode biet wilt kopen voor dit recept is dat ook prima. Het hele recept duurt slechts ongeveer 15 minuten van begin tot eind, waardoor het een supergemakkelijk en eenvoudig recept is.

 

Ik hou er absoluut van om groenten te laten schitteren, en denk dat een heerlijk frisse, levendige salade de beste manier is om dit te doen. Deze salade barst van kleur en smaak. Het heeft sappige zoete rode druiven, aardse bietjes, knapperige roodlof en dan die heerlijke blauwe kaas voor extra proteïne. Ik heb ook een lekkere dressing en wat gehakte pecannoten toegevoegd om het gerecht af te maken.
Een makkelijke salade die je niet hoeft te koken, klaar in 15 minuten.
Deze salade is zowel lekker als mooi (en goed voor je!)

 

Roodlof

 

Deze rode lof is een kruising tussen witlof en de radicchio rosso sla. De roodlof is zelfs iets meer bitter en pittiger dan de witlof, daar moet je wel van houden. Het is een prachtige kleurrijke lof die rauw in een salade het beste tot zijn recht komt. Laat de blaadjes heel voor het mooiste effect in een salade.
Roodlof in combinatie met fruit, honing, noten en blauwe kaas is altijd een goed idee.
Simpel maar oh zo lekker!
En deze roodlof salade met honingraat is ook zo’n simpele maar lekkere salade die in no-time gemaakt is.

 

Blauwe kaas

 

Als blauwe kaas heb ik die heerlijke Franse Saint Agur gebruikt. Deze bijzondere blauwader kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en heeft een volle romige en pittige smaak.
De Saint Agur is een heerlijk kaasje voor elke blauwader kaas liefhebber. Lekker op een kaasplankje, maar ook fantastisch op een salade zoals deze.
Ik heb de kaas bij Hoogendoorn Kaas besteld.

 

 

Recept Rode salade met roodlof, biet en blauwe kaas: