Zoete aardappelsalade met rucola en avocado

Zoete aardappelsalade met rucola en avocado

Deze heerlijke herfst/winter salade met geroosterde zoete aardappelen kan je als lunch, voorgerecht, bijgerecht of zelfs als avondeten serveren. Het is een hele lijst met ingrediënten geworden, maar de salade is eigenlijk ontstaan met de restjes die ik nog in de koelkast had liggen. Probeer deze heerlijke zoete aardappelsalade met rucola en avocado eens en […]

Rode biet carpaccio met paling

Rode biet carpaccio met paling

Op de Paling Patron van het jaar award uitreiking, kregen we ook nog heerlijke gerookte paling mee van Paling.nl. Deze paling is natuurlijk heerlijk om zo op te peuzelen op een toastje, maar ik wilde er iets bijzonders van maken. Het blijft natuurlijk een bijzondere delicatesse, vooral vanwege de prijs. Ik heb er een rode […]

Salade met tarwe, bietjes en feta

Salade met tarwe, bietjes en feta

Deze salade met tarwe, bietjes en feta is een afgeleide van een recept van de Britse TV chef Tom Kerridge. In een van zijn afslankprogramma’s kwam deze Beetroot farro salad voorbij. Deze salade is niet alleen lekker en gezond, maar bevat ook nog eens lekker veel eiwitten. En dat is belangrijk voor mij geworden na […]

Gravad lax tartaar met rode bietjes

Gravad lax tartaar met rode bietjes

Deze Gravad lax tartaar met rode bietjes is een lekker en makkelijk gerechtje voor een feestelijk etentje. Serveer het als voorgerecht of als een lichte lunch met toast erbij. Zalm met bietjes is een geweldige combinatie en is en blijft een klassieker.   Gravad Lax   Gravad lax oftewel gravlax is een Scandinavisch gerecht gemaakt […]

Fusilli met gepofte rode bietsaus en burrata

Fusilli met gepofte rode bietsaus en burrata

Ik had rauwe bietjes gepoft in de oven. Man wat zijn ze dan lekker, veel lekkerder dan die gekookte bietjes uit de winkel. Ik heb een bietje gebruikt voor een heerlijke salade, er bleven dus nog een paar gepofte bietjes over. Die heb ik gebruikt in deze fusilli met gepofte rode bietsaus en burrata.   […]

Risotto met rode bietjes, tijm en geitenkaas

Risotto met rode bietjes, tijm en geitenkaas

Ik had nog maar een keer rode bietjes gebruikt in onze vegetarische maand en daarom vond ik dat ik deze groente nog een keer moest toepassen. Vooral omdat hubbie gek is op rode bietjes. En hij is gek op risotto – of eigenlijk alles uit de Italiaanse keuken – dus staat er risotto met rode […]

Salade met geroosterde biet, wortel en saucijzen

Salade met geroosterde biet, wortel en saucijzen

Deze lauwwarme stevige maaltijd salade met geroosterde biet, wortel en saucijzen heb ik gemaakt van overgebleven bietjes en oerwortelen die ik in de oven gegaard heb. In de oven gepofte bietjes hebben veel meer smaak dan de kant-en-klaar gekochte gekookte bietjes. Probeer het eens, het is geen moeite, de oven doet het werk voor je. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden