Ik had nog maar een keer rode bietjes gebruikt in onze vegetarische maand en daarom vond ik dat ik deze groente nog een keer moest toepassen. Vooral omdat hubbie gek is op rode bietjes. En hij is gek op risotto – of eigenlijk alles uit de Italiaanse keuken – dus staat er risotto met rode bietjes, tijm en geitenkaas op het menu vandaag. Ik heb gekookte bietjes gebruikt en ook het rode vocht wat uit de verpakking komt. Hierdoor wordt de risotto mooi rood. Je kunt ook rode wijn in plaats van witte wijn gebruiken, dan gebruik je nog meer rood in het gerecht. Ook is het lekker om deze risotto te maken met in de oven gepofte bietjes. Hierdoor krijgen de bieten een nog meer intensere bietensmaak. Maar ik was een beetje van het gemak vandaag, dus biologische gekookte bietjes uit een pak.

 

Voor de risotto heb ik zelfgemaakte groentebouillon gebruikt. Ik had een hele grote pan gemaakt en de bouillon in porties ingevroren. En dat kwam goed uit in onze vegetarische maand. Hoe je groentebouillon kunt maken, kan je hier lezen.