Krans van roomkaas met cranberries en pecannoten

Krans van roomkaas met cranberries en pecannoten

Nou ik heb toch een feestelijk borrelhapje voor de feestdagen. Een krans van roomkaas met cranberries en pecannoten. Ziet dat er niet gezellig en feestelijk uit? Maak het in de vorm van een Kerstkrans en dit hapje staat te shinen op de borreltafel met de feestdagen.   Kaas   Gebruik wel een stevige roomkaas, en […]

Stoofpot met rode linzen en zoete aardappel

Stoofpot met rode linzen en zoete aardappel

Ik mocht een zak rode linzen en een pot tomatensaus ontvangen. Deze heb ik gecombineerd in deze lekkere stoofpot met rode linzen en zoete aardappel. Het is weer zo’n heerlijk eenpansgerecht, ideaal om te maken op een doordeweekse dag. Maar dit gerecht is natuurlijk ook heerlijk in het weekend.   Stoofgerechten   Het is herfst […]

Gekleurde bietjes salade met geitenkaas

Gekleurde bietjes salade met geitenkaas

Het is kersentijd en ik heb een grote zak gekocht bij mijn groenteboer. Heerlijk, ben er gek op. Fruit op salades is heerlijk en daarom heb ik de kersen gebruikt op deze zalige Gekleurde bietjes salade met geitenkaas. Als de kersen niet meer in het seizoen zijn, kan je dit natuurlijk vervangen door ander lekker […]

Frittata met groene asperges en geitenkaas

Frittata met groene asperges en geitenkaas

Het houdt maar niet op met de aspergerecepten, maar ja ik ben er ook gek op. Ook ben ik gek op geitenkaas en daarom heb ik deze twee gecombineerd in een heerlijke Frittata met groene asperges en geitenkaas. Omdat ik ook nog verse dille in huis had, heb ik dat door de omelet gemengd en […]

Cracker met geitenkaas, pesto en tomatensalsa

Cracker met geitenkaas, pesto en tomatensalsa

Ken jij ze al? Die driehoekige knäckebröd? Ik zag ze eindelijk liggen in de supermarkt in ons dorp en heb gelijk maar 2 pakken ingeslagen. Ik vind ze wat brosser dan knäckebröd, maar dat kan aan mij liggen. Lekker zijn ze in ieder geval. Vandaag heb ik deze Cracker met geitenkaas, pesto en tomatensalsa belegd. […]

Gele wortelsoep met geitenkaas en pistache

Gele wortelsoep met geitenkaas en pistache

Ik heb o.a. heel veel gele wortelen gekregen van boer Martin Topper van Zonneheerdt. Ik had van de paarse wortelen al een paarse wortelsoep gemaakt, nu ook maar een mooie gele wortelsoep met geitenkaas en pistache maken. De smaken per kleur wortel verschillen heel erg, zo is de gele wortel minder zoet dan de oranje […]

Salade met rode biet, bramen en geitenkaas

Salade met rode biet, bramen en geitenkaas

Nou ja …. mijn ogen waren weer groter dan mijn maagje. Ik had zo’n zin in een salade en trok alles uit de koelkast wat me lekker leek. Eiwitten in de vorm van geitenkaas, dat is namelijk het belangrijkste voor mij na mijn operatie. Bietjes, sla en bramen lagen ook nog in de koelkast te […]

Tosti met geitenkaas, salami en boerenkoolpesto

Tosti met geitenkaas, salami en boerenkoolpesto

Je kunt heel veel verschillende soorten tosti’s maken. Dit is bijvoorbeeld een tosti met geitenkaas, salami en boerenkoolpesto. Je kunt de tosti bakken in een tosti-ijzer, onder de grill in je oven of zelfs in een bakpan.   Boerenkoolpesto Voor de tosti heb ik deze zelfgemaakte boerenkoolpesto* gebruikt, het recept kan je hier vinden.

Risotto met rode bietjes, tijm en geitenkaas

Risotto met rode bietjes, tijm en geitenkaas

Ik had nog maar een keer rode bietjes gebruikt in onze vegetarische maand en daarom vond ik dat ik deze groente nog een keer moest toepassen. Vooral omdat hubbie gek is op rode bietjes. En hij is gek op risotto – of eigenlijk alles uit de Italiaanse keuken – dus staat er risotto met rode […]

Gebakken eieren in een kruidenyoghurt

Gebakken eieren in een kruidenyoghurt

Deze gebakken eieren in een kruidenyoghurt worden ook wel Turkse eieren (Cilbir) genoemd. Eieren zijn geschikte vleesvervangers voor ons in de vegetarische maand januari. Ze bevatten goede bouwstoffen en mineralen voor ons lichaam. Eigenlijk wordt dit gerecht als (heel stevig) ontbijt gegeten in Turkije, maar ik vind het ook een prima middag- of avondmaaltje. Oorspronkelijk […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden