Broodje Pastrami speciaal

Broodje Pastrami speciaal

Hubbie heeft 26 jaar in Amerika gewoond en is nog steeds gek op Amerikaanse gerechten. Ik heb voor hem een pittig en goed belegd broodje gemaakt, het is dit broodje pastrami speciaal geworden. Pastrami is zo’n typisch Amerikaans vleesbeleg. Het wordt meestal gemaakt van de ‘brisket’ van het rund. Deze wordt eerst ingelegd in zout […]

Rode pizza met bimi, sojabonen en geitenkaas

Rode pizza met bimi, sojabonen en geitenkaas

Vandaag een makkelijke maaltijd omdat ik de hele dag al in de keuken heb gestaan. Heb deze rode pizza met bimi, sojabonen en geitenkaas gemaakt van een bieten tortilla die ik in onze supermarkt zag liggen. Natuurlijk kan je deze tortilla als wrap gebruiken of er een quesadilla van maken, maar ik had gelijk dit […]

Frittata met wortel, spruitjes, geitenkaas en ras-el-hanout

Frittata met wortel, spruitjes, geitenkaas en ras-el-hanout

Deze frittata met wortel, spruitjes, geitenkaas en ras-el-hanout kan je heel goed maken met restjes groenten die je nog in de koelkast hebt liggen. Ik had nog wat spruitjes en wortels liggen en heb dit gebruikt om deze vegetarische omelet te maken. Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op de smaken van het […]

Tompouce met champignons en geitenkaas

Tompouce met champignons en geitenkaas

Voor een foodbox uitwisseling met Jenny Peters van Have a good ‘food’ day en Demi Hageman van Studiokook.nl kreeg ik de ingrediënten: appel, peterselie, champignons, noten en bladerdeeg toegewezen. De uitdaging was om hier één gerecht mee te maken met als extra opdracht minimaal één bereiding in de oven. Ik heb me laten inspireren door […]

Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas

Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas

En weer een leuke recepten swap met Jadis Schreuder en Anouk de Rooij van foodiesign.nl. Het is het Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas recept van hun geworden. Dit recept sprong er voor mij uit omdat ik gek ben op bietjes en geitenkaas.   Jadis en Anouk zijn twee jonge food designers. Jadis houdt van […]

Halloween kaasmonsters

Halloween kaasmonsters

31 oktober wordt er weer Halloween gevierd, leuke ‘scary’ monsters voor bij de borrel?

Pompoen met geitenkaas en munt

Receptuitwisseling met Carla van Mijn Puur Leven. Carla maakt een recept van mij en ik een van haar. Dit plaatsen we dan op onze blog en social media. Carla is gek op gezonde recepten, ze schrijft ontzettend leuk en maakt mooie foto’s. Check it out op haar blog: https://mijnpuurleven.com. Zij gaat – net zoals wij […]

Salade gegrilde geitenkaas met tomaten

Salade gegrilde geitenkaas met tomaten

Er is niets ingewikkelds aan de op de Provence geïnspireerde salade gegrilde geitenkaas met tomaten recept. Zorg er alleen voor dat je de best mogelijke producten gebruikt, zodat het gerecht van restaurantkwaliteit is. Lekker als bijgerecht, salade, lunch of als tapas. Zomerse tomatensalade met geitenkaas heeft veel smaak door de verse kruiden en dit is […]

Wortelfrittata met geitenkaas

Wortelfrittata met geitenkaas

Wortelfrittata met geitenkaas is een heerlijke soort omelet gevuld met geraspte wortel, lente-ui, knoflook en geitenbrie. Dit gerecht is gezond, supermakkelijk te maken, en de gouden kleur plus oranje en groen zorgen ervoor dat dit gerecht er leuk en smakelijk uitziet! De ingrediënten zijn heel eenvoudig en waarschijnlijk heb je alles al in je koelkast […]

Frittata met koolraap en spruitjes

Frittata met koolraap en spruitjes

Deze stevige vegetarische frittata gevuld met zachte koolraapblokjes, spruitjes en smeltende geitenkaas is een goede keuze op elk moment van de dag, of het nu gaat om brunch, lunch of diner. Wanneer je het drukt hebt en/of restjes in de koelkast hebt liggen, is bereiden van deze frittata met koolraap en spruitjes altijd een goed […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden