Tompouce met champignons en geitenkaas

Tompouce met champignons en geitenkaas

Voor een foodbox uitwisseling met Jenny Peters van Have a good ‘food’ day en Demi Hageman van Studiokook.nl kreeg ik de ingrediënten: appel, peterselie, champignons, noten en bladerdeeg toegewezen. De uitdaging was om hier één gerecht mee te maken met als extra opdracht minimaal één bereiding in de oven. Ik heb me laten inspireren door […]

Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas

Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas

En weer een leuke recepten swap met Jadis Schreuder en Anouk de Rooij van foodiesign.nl. Het is het Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas recept van hun geworden. Dit recept sprong er voor mij uit omdat ik gek ben op bietjes en geitenkaas.   Jadis en Anouk zijn twee jonge food designers. Jadis houdt van […]

Halloween kaasmonsters

Halloween kaasmonsters

31 oktober wordt er weer Halloween gevierd, leuke ‘scary’ monsters voor bij de borrel?

Pompoen met geitenkaas en munt

Receptuitwisseling met Carla van Mijn Puur Leven. Carla maakt een recept van mij en ik een van haar. Dit plaatsen we dan op onze blog en social media. Carla is gek op gezonde recepten, ze schrijft ontzettend leuk en maakt mooie foto’s. Check it out op haar blog: https://mijnpuurleven.com. Zij gaat – net zoals wij […]

Salade gegrilde geitenkaas met tomaten

Salade gegrilde geitenkaas met tomaten

Maak deze Salade gegrilde geitenkaas met tomaten in de zomer als er volop tomaten zijn. Lekker als bijgerecht, salade, lunch of als tapas. Nog zin in een lekker ijsje? Probeer dit Nutella ijs eens.

Wortelfrittata met geitenkaas

Wortelfrittata met geitenkaas

Wortelfrittata met geitenkaas is een heerlijke soort omelet gevuld met geraspte wortel, lente-ui, knoflook en geitenbrie. Dit gerecht is gezond, supermakkelijk te maken, en de gouden kleur plus oranje en groen zorgen ervoor dat dit gerecht er leuk en smakelijk uitziet! De ingrediënten zijn heel eenvoudig en waarschijnlijk heb je alles al in je koelkast […]

Rösti van zoete aardappel en koolraap

Rösti van zoete aardappel en koolraap

Rösti zelf maken is niet zo moeilijk en je kunt er heel veel soorten aardappelen en groenten voor gebruiken. Dit is een recept van Rösti van zoete aardappel en koolraap geworden. Van de overgebleven koolraap kan je deze lekkere soep maken: Knolselderij en koolraap currysoep

Frittata met koolraap en spruitjes

Frittata met koolraap en spruitjes

Frittata met koolraap en spruitjes is een lekker snel en vegetarisch gerecht. Voor deze omelet kan je natuurlijk ook allerlei andere groenten die in het seizoen zijn gebruiken. Liever een heel ander vegetarisch gerecht met eieren…probeer dan eens deze bijzondere Eiercurry.

Courgette, prei en kervelsoep met kaasballetjes

Courgette, prei en kervelsoep met kaasballetjes

Deze Courgette, prei en kervelsoep met kaasballetjes is een lekkere en stevige vegetarische soep gemaakt van courgette, prei en met een kervelsaus erover. En nog zo’n lekkere vegetarische soep is deze wortelsoep. Probeer hem eens.

Preirisotto met geitenkaas en spekjes

Preirisotto met geitenkaas en spekjes

Ik had in een opwelling heel veel prei gekocht omdat het in de aanbieding was. Maar zoveel prei gebruik ik normaal niet. Wat heb ik nog meer in de (koel)kast liggen? Geitenkaas en spekjes. En natuurlijk ligt er altijd risottorijst in de voorraadkast. Dan maar een preirisotto met geitenkaas en spekjes maken. Zonder de spekjes […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden