Wortelfrittata met geitenkaas is een heerlijke soort omelet gevuld met geraspte wortel, lente-ui, knoflook en geitenbrie. Dit gerecht is gezond, supermakkelijk te maken, en de gouden kleur plus oranje en groen zorgen ervoor dat dit gerecht er leuk en smakelijk uitziet! De ingrediënten zijn heel eenvoudig en waarschijnlijk heb je alles al in je koelkast staan. Alles wat je nodig hebt is ei, wortel, lente-ui, knoflook, een lekkere (geiten)kaas en zout en peper, dat is alles! We eten het meestal als lunch, maar het is ook lekker als ontbijt, brunch of zelfs als avondmaaltijd.

 

Wortel

 

Ik heb een grote winterpeen gebruikt die nog in de koelkast lag en hoognodig gegeten moest worden. Ik geef er de voorkeur aan om de wortel te raspen, omdat ik het dan snel gaar is. Op deze manier wortelen raspen is eigenlijk vrij simpel. Maar je kunt ze ook in hele dunne plakjes snijden, dan duurt het wat langer voordat ze gaar zijn.
Of gebruik een andere groente die nog in de groentelade ligt en nodig verwerkt moet worden. Denk aan courgette, aubergine, broccoli, bloemkool, boontjes, spinazie, etc.
Het is een fijne manier om restjes eten in te verwerken.
De zoetheid van de wortel gaat perfect samen met de smaak van de eieren en wanneer je er nog een laag aan toevoegt met de aroma’s van de knoflook en lente-ui… nou, je zult het gewoon zelf moeten proberen, want het is moeilijk uit te leggen hoe zoiets snel en eenvoudig kan zo goed zijn!

 

Frittata

 

Een frittata is een Italiaanse soort omelet, die lekker gevuld is. Als je de smaak eenmaal te pakken hebt van het maken hiervan, kan je er allerlei verschillende soorten van maken. Kijk wat je nog in de koelkast hebt liggen en verwerk dit in de omelet.
Frittata betekent ‘gebakken’. Het is in Italië ontstaan uit armoede en werd gemaakt van allerlei restjes groenten, vlees en/of pasta wat er nog voorradig was.
De basis is dus eieren, hierin kan je gebakken uien, verse kruiden en groenten in verwerken.
En een lekkere kaas doet het ook goed in deze omelet.

 

Je hebt wel een ovenvaste pan of ovenschaal nodig, omdat de omelet wordt afgebakken in de oven. Heb je dit niet, bereid het dan op laag vuur op het fornuis met de deksel op de pan.
Het voordeel van in de oven bereiden, is dat je de frittata niet halverwege hoeft om te draaien en dat hij mooi en gelijkmatig gaart.

 

Kaas

 

Ik heb een lekkere geitenbrie verwerkt in dit gerecht, je kunt ook een andere geitenkaas nemen. Houd je niet van geitenkaas, gebruik dan geraspte oude kaas of een andere kaas die jij lekker vindt.

 

Tips:

 

Ik heb een gietijzeren pan van 24 cm doorsnee gebruikt.

Het recept van dukkah* kan je hier vinden.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Wortelfrittata met geitenkaas: