En weer een leuke recepten swap met Jadis Schreuder en Anouk de Rooij van foodiesign.nl. Het is het Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas recept van hun geworden. Dit recept sprong er voor mij uit omdat ik gek ben op bietjes en geitenkaas.

 

Jadis en Anouk zijn twee jonge food designers. Jadis houdt van alle smaken van de wereld en is culinair recensent in spé. Zij maak graag foto’s van eigen bereid eten, want het oog wil ook wat. Anouk houdt ervan om recepten te schrijven en haar passie ligt bij het maken en stylen van gerechten. Daarnaast brouwt zij ook nog haar eigen bier, hoe cool is dat!

 

Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas. Dit is wat ik gedaan heb: rauwe bietjes mooi ingepakt in aluminiumfolie en deze een uur in de oven gezet om te poffen. Het voordeel van deze bereidingswijze is dat de bietjes lekker hun smaak behouden.

De meiden hebben de bietjes gevuld met wilde-knoflook geitenkaas, maar dit kon ik helaas niet vinden bij ons in het dorp. Daarom heb ik zachte geitenkaas gemengd met knoflook, lente-uitje en verse dille. Dille en bietjes zijn vriendjes met elkaar, dus dit was een goed alternatief als vulling van de bietjes.

Ik zag een mooie oerwortel liggen en heb deze als garnering met wat rucola erbij gedaan.

Het is een heerlijk recept geworden, dank je Jadis en Anouk voor deze leuke uitdaging.

 

Een goed tip van de dames is om dit met noten en een lekker stuk brood te serveren om er zo een avondmaaltijd van te maken.

 

Het recept kan van Jadis en Anouk kan je hier vinden: http://foodiesign.nl/gepofte-rode-biet-knoflook-geitenkaas