Ik mocht een zak rode linzen en een pot tomatensaus ontvangen. Deze heb ik gecombineerd in deze lekkere stoofpot met rode linzen en zoete aardappel. Het is weer zo’n heerlijk eenpansgerecht, ideaal om te maken op een doordeweekse dag. Maar dit gerecht is natuurlijk ook heerlijk in het weekend.

 

Stoofgerechten

 

Het is herfst en echt koud en guur buiten. Tijd voor lekkere stoofgerechten. Stoofgerechten kan je van vlees maken en daar heb ik dan ook heel veel recepten van op de site staan. Maar je kunt ook vegetarische stoofgerechten maken zoals deze groente stoofpot met linzen en zoete aardappel. Omdat ik nog een grote zoete aardappel had liggen, heb ik deze in dit gerecht verwerkt. Die vult lekker en is ook nog eens super lekker en verantwoord.
En die linzen zijn ook super gezond voor ons, ze bevatten behalve veel vitamines en mineralen ook nog eens heel veel vezels en eiwitten.

 

Zoete aardappel

 

Een zoete aardappel is eigenlijk helemaal geen aardappel maar een bataat, dit is een soort knol. Het valt daarom onder de groenten en niet onder de aardappelen. Ik ben gek op de zoete smaak van deze bataat en gebruik het daarom regelmatig. Je kunt heel goed de ‘gewone’ aardappelen vervangen door de zoete aardappelen. Je vindt ze tegenwoordig het hele jaar door in alle supermarkten.
Je kunt zoete aardappelen in heel veel verschillende recepten gebruiken. Van hartig tot natuurlijk ook zoet. Je kunt ze koken, grillen, stampen, puree ervan maken, lekkere frietjes ervan maken, verwerken in een soep of smoothie of poffen in de oven om ze daarna te vullen. Zo heb ik ze bijvoorbeeld ook verwerkt in een stamppot boerenkool.
Zoek al deze recepten maar eens op.

 

Tips:

 

Ik heb 1 grote zoete aardappel* gebruikt in dit recept en deze woog 500 gram.
Omdat ik van Bettine geitenkaas pearls had gekregen, heb ik deze op het gerecht gedaan voor wat extra eiwitten. Je kunt ook een geitenkaas rol of feta verkruimelen erop. Of je raspt er oude kaas boven.

 

 

Recept Stoofpot met rode linzen en zoete aardappel: