Banoffee pie granola

Banoffee pie granola

Combineer bananenchips, karamel en pure chocolade met havervlokken en pecannoten voor een heerlijke granola die net zo lekker is op yoghurt als op bijvoorbeeld ijs. Ben je gek op banoffee pie, dan is deze banoffee pie granola echt iets voor jou. Niet per se heel gezond, maar wel echt heel erg lekker. Een dessert als […]

Rode salade met roodlof, biet en blauwe kaas

Rode salade met roodlof, biet en blauwe kaas

Een lichte en eenvoudige salade die als bijgerecht kan worden geserveerd, maar ook op zichzelf staat. Deze prachtige rode salade met roodlof, biet en blauwe kaas wordt je volgende recept voor een lunch of bijgerecht bij de barbecue. Het is fris, levendig en vol van smaak, ik denk dat je het geweldig zult vinden! Heerlijk, […]

Gehaktstaaf van varkensgehakt

Gehaktstaaf van varkensgehakt

Het is december, de feestmaand bij uitstek. En daar hoort lekker eten bij. Deze gehaktstaaf van varkensgehakt is zo’n lekker gerecht. Het is eigenlijk een mega saucijzenbroodje oftewel een hartige banketstaaf. Leuk om te maken als borrelhapje met Sinterklaas of als voorgerecht met de Kerstdagen. Lekker warm uit de oven met een krokant bladerdeegkorst.   […]

Granola met schuddebuikjes

Granola met schuddebuikjes

Deze granola met schuddebuikjes is het hele jaar lekker, maar vooral erg leuk om te maken in de maand december met Sinterklaas en/of de Kerstdagen. Elk jaar neem ik mij voor geen Sinterklaas recepten meer te maken, maar toch doe ik het wel. Vooral omdat de kleinkinderen het leuk en lekker vinden. Want ja, ze […]

Bananenbrood baked oats

Bananenbrood baked oats

Ik mocht in de sustainable box van Kroon op het Werk I Am Organic bananen ontvangen. Heerlijk om zo op te eten, maar ook fijn om het in een gerecht te verwerken. Omdat het nu wat kouder wordt, vind ik het fijn om warme ontbijtjes te eten. Daarom heb ik met deze biologische bananen een […]

Salade met bietjes, vijgen en feta

Salade met bietjes, vijgen en feta

Het is herfst, de blaadjes vallen van de bomen en ik heb een ontzettend lekkere herfstsalade voor jullie. Omdat de vijgen nu in het seizoen zijn, had ik die gekocht. En ik had nog wat gele bietjes gekookt in rode bietensap over van een ander recept. Deze twee ingrediënten zijn de basis geworden van een […]

Karamelijs met zout en pecannoten

Karamelijs met zout en pecannoten

Salted caramel, wie houdt er nou niet van. Nou wij wel hoor en het is een echte guilty pleasure voor ons. Omdat zondag ons toetjesdag is, heb ik deze keer een heerlijk karamelijs met zout en pecannoten gemaakt. Dit zalige ijs flans je supersnel in elkaar, je moet alleen het geduld opbrengen tot het ijs […]

Noten en havermoutrepen

Noten en havermoutrepen

Noten en havermoutrepen zijn heerlijke snacks voor de lekkere trek tussendoor. Niet per se helemaal gezond omdat er roomboter en aardig wat maple syrup in zit. Je kunt dit eventueel vervangen door kokosolie en agavesiroop of een ander zoetmiddel.   Havermout   Je kunt havermout voor zoveel verschillende recepten gebruiken: ’s morgens als ontbijt de […]

Paarse zoete aardappelpuree

Paarse zoete aardappelpuree

Ik zag weer eens paarse zoete aardappelen liggen bij mijn groenteboer en heb er gelijk een paar grote van gekocht. Van een deel heb ik een soep gemaakt en van de rest deze heerlijke paarse zoete aardappelpuree met blauwe kaas en pecannoten. Een leuk bijgerecht om te serveren tijdens een speciaal etentje thuis. Mocht je […]

Carrot cake met roomkaas topping

Carrot cake met roomkaas topping

Manlief was jarig en ik heb daarom een heerlijke taart voor hem gebakken. Omdat hij zo lang in Amerika gewoond heeft, is hij gek op Amerikaanse gerechten. Zo ook de klassieke carrot cake met roomkaas topping. En wat kan hij ervan genieten als ik dit soort gerechten voor hem maak. Deze verjaardagstaart maakt de heimwee […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden