Dit bananenbrood in een kom is een heerlijk ontbijt. Je kunt het warm of koud eten. Maak het een avond van te voren klaar en bak het de volgende ochtend in de oven en eet het dan lekker warm. Of je bakt het ‘s avonds en eet het koud de volgende ochtend. Je kunt er […]
Het is weer tijd voor een recepten swap. Deze chocolate chip cookies met pecannoten zijn van Rik Mulder van kookidee.nl. Ze heten Lekkere knapperige chocolate chip cookies en dat zijn ze ook. Heerlijk knapperige koekjes met lekker veel chocolade erin. Rik heeft ze met walnoten gemaakt, maar ik had nog pecannoten liggen en heb die […]
Deze zoete aardappelcake met pecannoten en rozijnen is heerlijk als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek. De kinderen zullen het zalig vinden en geen idee hebben dat ze eigenlijk groente eten. Je kunt ook pompoen of wortel in plaats van zoete aardappel gebruiken in dit recept. Andere soorten noten en/of gedroogd fruit zoals bijvoorbeeld […]
Voor een foodbox uitwisseling met Jenny Peters van Have a good ‘food’ day en Demi Hageman van Studiokook.nl kreeg ik de ingrediënten: appel, peterselie, champignons, noten en bladerdeeg toegewezen. De uitdaging was om hier één gerecht mee te maken met als extra opdracht minimaal één bereiding in de oven. Ik heb me laten inspireren door […]
Deze Knolselderijpuree met blauwe kaas is een feestelijke puree, lekker bij wild, kip, kalkoen of vlees. Vraag wel even of iedereen van blauwe kaas houdt. Deze Wortel en zoete aardappelpuree is ook een heerlijk bijgerecht in plaats van aardappelpuree.
Deze zoete en crunchy Venkel en nectarine salade is niet alleen gezond maar ook heel erg lekker. Eet de salade met een gegrilde kipfilet of karbonade. Lekker als voorgerecht bij de tarwecouscous
Het zoete van de pompoen gaat heel goed samen met het pittige van de chorizo in deze Spaghetti met pompoen en chorizo. Probeer het eens. Ben je net zoals ik, gek op pompoen? Deze Pompoentaartjes zijn ook niet te versmaden.
Selderijstengels en blauwe kaas passen heel goed bij elkaar en is daarom een klassieke combinatie. Ik heb er een Selderij salade met blauwe kaas dressing van gemaakt. Ben je gek op blauwe kaas, probeer deze Salade van gegrilde radicchio, wortel, ontbijtspek en blauwe kaas dan ook eens.
Deze Flapjacks (havermoutkoekjes) met pecannoten en cranberry’s zijn een zoete stevige knabbel, lekker ’s morgens bij de koffie of ’s middags bij de thee. Zin in nog meer “verantwoord” tussendoortje, probeer dan deze Chocolade tahin truffels met kokos eens
Je kunt deze lauwwarme Broccoli salade met gekarameliseerde pecannoten eten als maaltijdsalade, als lunch- of als bijgerecht (met of zonder de feta). Probeer ook eens deze Broccolisalade met rode ui en amandelen