Koolrabi is een tamelijk onbekende en onbeminde groente. De gezonde lichtgroene of paarse knol verdient wat meer aandacht. Meestal zijn deze knollen lichtgroen, maar soms ook paars of rood. De smaak is echter hetzelfde en na het schillen van de koolrabi zijn ze allemaal roomwit. Koolrabi wordt in de vroege zomer verkrijgbaar. Je kunt het gekookt of rauw eten. Rauw is het iets pittig zoals een radijsjes en gekookt proeft het een beetje als de knolselderij.
Als je een verse koolrabi koopt check even of deze goed stevig aanvoelt. Snijd de bladeren en steeltjes eraf alsmede de boven- en onderkant. Nu kan je de knol schillen met een dunschiller of mes. Verwijder ook de eventuele vezelige plekjes op het knolletje.

 

Je kunt koolrabi op verschillende manier bereiden. Je kunt er soep van maken, het in de oven roosteren, roerbakken, of rauw in salades verwerken. Lekker in een stamppotje, gekookt met bechamelsaus of gevuld. In dit recept is de koolrabi rauw verwerkt, lekker fris en knapperig met een vleugje ras-el-hanout. Hubbie die helemaal niet van salades of rauwkost houdt, bleef maar eten van deze salade.

 

En nog meer vergeten groenten

 

Pastinaak en knolselderij zijn ook van die vergeten groenten. Ik heb hiervan een heerlijke Pastinaak knolselderijsoep gemaakt. Probeer dat ook eens.