Vegetarische Marokkaanse burgers

Vegetarische Marokkaanse burgers

Ik ontving vegetarische burgers van The Blue Butcher. De no meat insude burger that satisfies like a burger noemen ze het zelf. Nu eten wij steeds minder vlees, maar ben ik meestal niet zo’n fan van de vleesvervangers. Maar ja als je iets krijgt wil je het toch uitproberen. En daar wil ik dan natuurlijk […]

Kipsalade met ras-el-hanout

Kipsalade met ras-el-hanout

Wat doe je met restjes gebraden kippenvlees….je maakt er een lekkere salade van. Deze kipsalade met ras-el-hanout noem ik een Marokkaanse kipsalade. Slaat misschien nergens op, maar door de specerijen en de zachte gedroogde abrikozen erin heb je de smaken van Noord-Afrika te pakken. Deze salade is lekker op een boterham, maar ook op een […]

Tajine met kip, dadels en saffraan

Tajine met kip, dadels en saffraan

Dit is een heel oud recept van mij, maar ik had hem nooit op de site geplaatst omdat ik de foto niet mooi vond. Goede reden om het gerecht nog eens te maken. En dat is geen straf want deze Tajine met kip, dadels en saffraan is super lekker. En als je geen tajine hebt, […]

Speltsalade met groenten uit de polder

Speltsalade met groenten uit de polder

Ik heb een Flevour foodbox gekocht om de boeren in onze mooie Flevopolder een beetje te steunen. In deze box zat o.a. hele speltkorrels en heerlijke groenten van Zonneheerdt. Bij dit laatste bedrijf heb ik al eens een kijkje mogen nemen en aanwezig zijn bij de oogst van wortelen. Heel indrukwekkend was dit. Van deze […]

Platbrood met oesterzwammen

Platbrood met oesterzwammen

Ik had een Flevournl foodbox besteld om onze lokale boeren te ondersteunen in deze moeilijke tijden. Daarin zaten diverse producten van boeren die ik al eens bezocht had en over geschreven heb. Ik ga natuurlijk heerlijke recepten met deze ingrediënten maken en het eerste is een Libanees platbrood met oesterzwammen. Een super snel te maken […]

Lamsreepjes met zelfgemaakt platbrood

Lamsreepjes met zelfgemaakt platbrood

Schrik niet van de lange ingrediëntenlijst, maar deze lamsreepjes met zelfgemaakt platbrood is de moeite waard om te maken. Het lamsvlees en de tzaziki kost bijna geen moeite en hoe leuk is het om zelf het brood te maken. Niet alleen heel erg leuk om te doen, maar ook nog eens super lekker. Als je […]

Tajine met rundvlees en pompoen

Tajine met rundvlees en pompoen

Deze tajine met rundvlees en pompoen kan je ook in een braadpan bereiden als je geen tajine hebt. Een tajine is een aardewerken stoofpot met een bijzondere deksel in de vorm van een punt. Deze tajines worden vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt. De gerechten die hierin gebruikt worden heten dan ook tajine.   Ras-el-hanout […]

Koolrabi salade met peer, dadels en walnoten

Koolrabi salade met peer, dadels en walnoten

Koolrabi is een tamelijk onbekende en onbeminde groente. De gezonde lichtgroene of paarse knol verdient wat meer aandacht. Meestal zijn deze knollen lichtgroen, maar soms ook paars of rood. De smaak is echter hetzelfde en na het schillen van de koolrabi zijn ze allemaal roomwit. Koolrabi wordt in de vroege zomer verkrijgbaar. Je kunt het […]

Arabische ratatouille met halloumi frietjes

Arabische ratatouille met halloumi frietjes

Ook deze Arabische ratatouille met halloumi frietjes is weer een bijzonder gerecht geworden in onze vegetarische maand januari. Lekkere smaakexplosie door de diverse specerijen en kruiden uit het Midden-Oosten. Ras-el-hanout kruidenmix en harissa is tegenwoordig wel in elke supermarkt te koop. Harissa is een pittige rode saus uit de Arabische keuken. Deze word gemaakt van […]

Menemen met sucuk

Menemen met sucuk

Menemen is een eiergerecht wat als ontbijt gegeten wordt in Turkije. Meestal wordt het bereid van paprika’s, tomaten, uien, kruiden en natuurlijk eieren. Het kan in een grote pan of in kleine eenpersoonspannetjes bereid en geserveerd worden. Ik heb er een avondmaaltijd van gemaakt en heb daarom Turkse worstjes erin verwerkt. Het is een Menemen […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden