Zeebrasem op Marokkaanse wijze met parelcouscous

Zeebrasem op Marokkaanse wijze met parelcouscous

Als je nog nooit een hele vis bereid hebt, dan kan ik je deze zeebrasem op Marokkaanse wijze met parelcouscous aanbevelen. Je kruid de vis en zet de schaal in de oven. Dit is een heel erg makkelijke en heerlijke manier om vis te bereiden. Als je verse tuinbonen gebruikt, kook deze dan met couscous […]

Frittata met wortel, spruitjes, geitenkaas en ras-el-hanout

Frittata met wortel, spruitjes, geitenkaas en ras-el-hanout

Deze frittata met wortel, spruitjes, geitenkaas en ras-el-hanout kan je heel goed maken met restjes groenten die je nog in de koelkast hebt liggen. Ik had nog wat spruitjes en wortels liggen en heb dit gebruikt om deze vegetarische omelet te maken. Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op de smaken van het […]

Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi)

Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi)

Dit recept van Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi) is speciaal voor mijn zusje Caroline die in Turkije woont en deze mosselen zo lekker vind. Serveer ze op een warme zomeravond koud als hapje bij een glaasje wijn. Dit is mijn variatie op het Turkse recept. Deze Geroosterde oranje paprikasoep smaakt prima vooraf.

Wortelmuffins met een vleugje ras-el-hano

Wortelmuffins met een vleugje ras-el-hanout

Een muffin voor ontbijt, moet kunnen.

Wintergroentensoep met granen

Wintergroentensoep met granen

Ik had nog allerlei restjes geblancheerde groenten in de vriezer liggen, van die kleine hoeveelheden zilvervliesrijst, bulgur en tarwe (je kent het wel) en een stuk chorizo en gekookte kip in de koelkast. Geen tijd om boodschappen te doen, zo is deze goed gevulde soep tot stand gekomen. Dus kijk wat je nog aan restjes […]

Kiptajine met ingelegde citroen en bulgursalade

Kiptajine met ingelegde citroen en bulgursalade

Als je geen tajine hebt, bereid je deze Kiptajine met ingelegde citroen en bulgursalade in een grote braadpan. Deze Kiptajine met honing en pijnboompitten is ook erg lekker.

Kiptajine met honing en pijnboompitten

Kiptajine met honing en pijnboompitten

Kiptajine met honing en pijnboompitten is een heerlijk Marokkaanse tajinegerecht (dat niet perse in een tajine bereid hoeft te worden maar dat ook gewoon in een pan kan) met die verrukkelijke combinatie van de smaken zoet en hartig. En dan blijven we nog in het Midden-Oosten met deze Mandarijnparfait met pistachenoten. Lekker als dessert na […]

Marokkaanse runderstoofpot

Marokkaanse runderstoofpot

Ik ben gek op de smaak uit Marokko. Als je een tajine hebt, kan je deze Marokkaanse runderstoofpot hierin bereiden, zo niet gebruik dan een grote stoofpan. Het gerecht is lekker kruidig door de specerijen en een beetje zoet door de wortelen en het gedroogde fruit en lekker fris door de appel. Probeer het eens […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden