Deze tajine met rundvlees en pompoen kan je ook in een braadpan bereiden als je geen tajine hebt. Een tajine is een aardewerken stoofpot met een bijzondere deksel in de vorm van een punt. Deze tajines worden vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt. De gerechten die hierin gebruikt worden heten dan ook tajine.

 

Ras-el-hanout kruidenmix kan je kopen in een Turkse winkel, maar is tegenwoordig ook verkrijgbaar in de supermarkten. Koop deze heerlijke kruidenmix en gebruik het in diverse gerechten. Niet alleen lekker in dit stoofgerecht, maar ook te gebruiken in zoete gerechten zoals muffins, om een frittata op smaak te brengen of strooi het over een stukje kipfilet of vis zoals bijvoorbeeld een zalmfilet.
Gerookte paprika smaakt heel anders dan de gewone paprikapoeder. Dit kan je ook vinden in de supermarkten (o.a. AH). Het zit meestal in rode blikjes. Het geeft gerechten een pittige en rokerige smaak.

 

Couscous

 

Serveer de tajine met rundvlees en pompoen met bijvoorbeeld deze Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika.