Tajine met rundvlees en pompoen

Tajine met rundvlees en pompoen

Deze tajine met rundvlees en pompoen kan je ook in een braadpan bereiden als je geen tajine hebt. Een tajine is een aardewerken stoofpot met een bijzondere deksel in de vorm van een punt. Deze tajines worden vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt. De gerechten die hierin gebruikt worden heten dan ook tajine.   Ras-el-hanout […]

Mexicaanse gehaktschotel met zoete aardappel

Mexicaanse gehaktschotel met zoete aardappel

Wij zijn gek op zoete aardappel en in dit gerecht is het een lekkere zoete tegenhanger bij het pittige van het gehakt. Deze Mexicaanse gehaktschotel met zoete aardappel heeft een hele waslijst aan ingrediĆ«nten, maar de bereiding hiervan valt reuze mee. Dus laat je niet afschrikken en maak het een keertje! Ik denk dat jong […]

Ouderwetse jachtschotel

Ouderwetse jachtschotel

Deze koude dagen vragen om een lekker suddergerecht. Ik heb een ouderwetse jachtschotel gemaakt. Jachtschotel wordt ook wel filosoof genoemd en dit zijn gerechten die onze grootmoeders maakten. Volgens mij is het verschil dat in de jachtschotel appels verwerkt werd en in de filosoof niet.   Het werd jachtschotel genoemd omdat men vroeger er restjes […]

Pittige en zoete Indische pulled beef

Pittige en zoete Indische pulled beef

Deze pittige en zoete Indische pulled beef is een recept van Marie Louise Kaldenbach van de blog Familie over de Kook. Toen ik het recept voorbij zag komen, dacht ik dat moet ik maken. Het zag er zo verleidelijk lekker uit. Zelf zegt Marie Louise dat deze Indische Pulled Beef haar favoriete Indische stoofvlees van […]

Runderrollade met rozemarijn en knoflook

Runderrollade met rozemarijn en knoflook

Een rollade is een stuk vlees wat opgerold is en met een touwtje bijeengehouden wordt. Rollades zijn altijd feestelijk, of het nu om een runder-, varkens, kip- of kalkoenrollade gaat, zet deze op tafel en de feeststemming zit erin. Voordeel van een rollade is dat je deze voor veel mensen kunt bereiden. Afhankelijk van de […]

Runderstoof met paddenstoelen en pompoen

Runderstoof met paddenstoelen en pompoen

Herfst betekent pompoenen en paddenstoelen. Wij zijn er gek op! In deze runderstoof met paddenstoelen en pompoen combineert de zoete smaak van pompoen goed met het aardse van de paddenstoelen. Laat het net zolang sudderen tot het vlees lekker mals geworden is en bijna uit elkaar valt.   Ik had nog riblappen van onze trip […]

Runderwangen gestoofd in rode wijn

Runderwangen gestoofd in rode wijn

Op onze toer door Twente kwamen wij terecht bij Erve Elferman. Hier houden ze limousine koeien die vredig in een weiland lopen. De enthousiaste boer Harrie liet ons bijna niet gaan, hij had zoveel te vertellen over zijn prachtige bedrijf. Natuurlijk hebben we hier heel veel van dit lekkere vlees ingeslagen, waaronder runderwangen. Ik heb […]

Rundvlees Vindaloo (Indiase curry)

Rundvlees Vindaloo (Indiase curry)

Vindaloo (of ook wel Vindalho) is een populair curry gerecht uit Goa (India). Het is een kruidige curry met wijnazijn en veel knoflook erin. Er bestaan veel variaties op dit recept, zo worden er verschillende soorten azijn gebruikt in het gerecht. En in het ene recept wordt tomaten(blokjes) of tomatenpuree gebruikt en in het andere […]

Pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen

Pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen

Dit is geen Bolognesesaus, maar het heeft er wel veel van weg. Op zich is zelf pastasaus maken helemaal niet moeilijk, je kunt erin verwerken wat je lekker vindt of wat je nog in de koelkast hebt liggen aan gehakt en verse groenten. Ik heb nu een pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen gemaakt. Lekker […]

Italiaanse uiensoep met ravioli

Italiaanse uiensoep met ravioli

Deze Italiaanse uiensoep met ravioli is een variatie op de Franse klassieke uiensoep. Door het gebruik van gedroogde oregano en balsamico geef je de soep een Italiaanse smaak. Daarin nog lekkere verse ravioli gevuld met kaas en je hebt een complete maaltijd. Vooral op een koude dag, gaat deze soep er goed in! Natuurlijk kan […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden