Ossobuco met gremolata

Ossobuco met gremolata

De Italiaanse klassieke stoofschotel Ossobuco wordt van kalfsschenkels gemaakt. Het is gestoofd kalfsvlees, waarvan het recept origineel uit Milaan komt. Daarom wordt het ook wel Ossobuco alla Milanese genoemd. Deze Ossobuco met gremolata is echt Italiaans comfortfood.   Ossobuco   Dit traditionele gerecht is een lekkere stoofpot, heerlijk voor op een koude dag. Maar ook […]

Toad in the hole met uienjus

Toad in the hole met uienjus

Toad in the hole is een typisch Brits gerecht. Het zijn verse worstjes welke in de oven worden gebakken in een soort Yorkshire pudding. Yorkshire pudding is ook al zo’n typisch Brits gerecht wat meestal bij de Sunday Roast geserveerd wordt. Ik wist niet hoe ik dit gerecht heb beste vertalen c.q. benoemen moest, dus […]

Goed gevulde cheeseburger soep

Goed gevulde cheeseburger soep

Ben je gek op een cheeseburger op z’n tijd, dan moet je beslist eens deze goed gevulde cheeseburger soep proberen. Als je deze soep eet, is het echt alsof je een cheeseburger zit te eten. En het is een mooie manier om de kinderen aan de groente te krijgen, dit zit er namelijk genoeg in. […]

Biefstuk met zelfgemaakte pepersaus

Biefstuk met zelfgemaakte pepersaus

WWij zijn gek op een biefstukje op z’n tijd en daarbij serveer ik dan graag een sausje. De ene keer is het een paddenstoelensaus, de andere keer een rode wijnsaus en vandaag is het een pepersaus. De biefstuk met zelfgemaakte pepersaus is helemaal niet moeilijk te maken. De kant-en-klare sauzen uit de winkel kunnen niet […]

Balsamico uien uit de oven

Balsamico uien uit de oven

Probeer eens deze heerlijke balsamico uien uit de oven. Lekker bij een stuk vlees of kip, heerlijk bij een risotto, een paté of zo op een stokbroodje bij de borrel. Door de uien te roosteren in de oven in een mengsel van een goede balsamico met honing, worden de uien lekker zacht en karamelliseren ze. […]

Pittige Chinese rundvlees stoofpot

Pittige Chinese rundvlees stoofpot

Als je deze pittige Chinese rundvlees stoofpot op het vuur hebt staan, ruikt het ontzettend lekker in de keuken. Redenen genoeg om het te maken. Neem er wel de tijd voor, want het moet lekker lang pruttelen. Maar dan heb je ook wat, super mals vlees dat bijna uit elkaar valt met de smaken uit […]

Runderstoof met lavendel

Runderstoof met lavendel

Ik heb diverse stoofpotjes met vlees op de site staan. En elke keer wil ik weer een ander stoofgerecht maken. Deze keer is het runderstoof met lavendel geworden. Niet dat ik de lavendel uit de tuin geplukt heb en mee gestoofd heb. Misschien zou dat best wel kunnen, maar ik had nog een potje gedroogde […]

Orzotto met saffraan

Orzotto met saffraan

Na mijn gastric sleeve operatie verdraag ik rijst erg slecht. Maar orzo pasta gaat wel goed. Nou vond ik dat altijd al een heerlijke pasta soort, dus vervang ik rijst af en toe door orzo. Orzo pasta heeft de vorm van een rijstkorrel. Het voordeel van deze pasta is dat het heel erg snel gaar […]

Rundvlees curry in kokosmelk

Rundvlees curry in kokosmelk

Deze rundvlees curry in kokosmelk is een lekkere kruidige en milde curry. Ik heb voor deze curry de rode curry poedermix gebruikt van Jonnie Boer. Deze is aardig pittig, dus gebruik er niet teveel van. Je kunt altijd nog kruiden toevoegen, maar er niet meer uithalen.   Deze curry is een stoofpot, je moet dus […]

Chili con carne stoofvlees

Chili con carne stoofvlees

Chili con carne wordt hier meestal gemaakt met (runder)gehakt. Maar origineel wordt het met rundvlees gemaakt. Ik heb hiervoor runder riblappen gebruikt en dit lekker lang laten stoven. Het is dus chili con carne stoofvlees geworden. En dit is heerlijk op een koude avond. Nodig lekker veel mensen uit, zet de grote pan met stoof […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden