Ik ben gek op knoflook, maar manlief is er helemaal dol op. Daarom gaan er aardig wat bollen knoflook door in mijn keuken. Dit weekend heb ik hubbie verrast met een entrecote met knoflook-roomsaus. Kwam er achter dat deze saus helemaal nog niet op de site stond, dus de hoogste tijd dat ik die ging maken en uitschrijven. Dan kunnen jullie deze zalige saus ook maken. Dit was volgens hem de lekkerste saus die ik gemaakt had, zei manlief. En hij heeft al wat sauzen geproefd!
De saus is niet alleen heel erg lekker bij een steak, maar ook bij een kipfiletje, gebakken vis of bij gebakken paddenstoelen.

 

Knoflook

 

Omdat ik zoveel knoflook gebruik, koop ik dat groot in. En dan niet de knoflook uit verweggistan, maar verse knoflook uit ons eigen dorp. Polderknoflook teelt al jaren knoflook op de kleibodem van Flevoland. En het meeste hiervan gaat naar Frankrijk. Want daar weten ze wel wat lekker is. En eigenlijk vind ik dat zonde, wij eten knoflook uit China wat al maanden oud is en de heerlijke verse knoflook uit Nederland gaat naar Frankrijk. Wat klopt hier niet?
Ik heb trouwens wat teentjes van deze knoflook in de grond gestopt en kan nu ook genieten van knoflook uit eigen tuin. En niet alleen van de knoflook, maar de stengels gebruik ik ook in de keuken als verse kruiden.

 

Deze verse knoflook is zo lekker, niet te vergelijken met de knoflook die in de supermarkten ligt. En het leuke van deze boerderij is dat ze een heuse automaat aan de weg hebben staan, waaruit je de knoflook kunt trekken. En als ze geen verse knoflook meer hebben, kan je potjes knoflookpuree kopen bij ze. Ook handig als je veel knoflook gebruikt, dan hoef je het zelf niet te pellen en te persen.

 

Knoflook is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens super gezond. Eet je het weinig, omdat je bang bent voor slechte adem? Lees dan mijn blog: Hoe kan je knoflookadem neutraliseren?

Biefstuk bakken

 

Entrecote bakken is niet zo moeilijk. Je moet alleen een paar dingen goed in de gaten houden. En dat is dat je het vlees altijd op kamertemperatuur laat komen voordat je het gaat bakken.
De pan met olie of geklaarde boter super heet is voordat je de steak erin legt.
Je de steaks niet te lang laat bakken, niet te vaak draait in de pan en er vooral niet in prikt met een vork. Hierdoor verliest het vlees zijn sappen en wordt de steak minder mals.
In mijn blog Hoe bak of grill je een biefstuk lees je er alles over.

 

 

Recept Entrecote met knoflook-roomsaus