Ethiopische runderstoofpot

Ethiopische runderstoofpot

Manlief had onverwacht boodschappen gedaan in Friesland en kwam met heel veel Friese streekproducten thuis. Daarbij zat ook heerlijk gerijpt stoofvlees, hiervan wilde ik een bijzonder stoofgerecht maken. En bijzonder is het geworden, deze Ethiopische runderstoofpot is een kruidig stoofgerecht gemaakt van het mooie rundvlees en heel veel specerijen.   Sega Wat   Dit gerecht […]

Pizza met Buffalo kip

Pizza met Buffalo kip

Ik mocht in de Foodybox van Kroon op het Werk o.a. Pizzadeeg Rustiek met potje saus van Tante Fanny ontvangen. Nu zijn wij gek op pizza, dus dat kwam goed uit. Ik heb al diverse pizza recepten op de site staan en vind het leuk om steeds weer nieuwe smaken te creëren op een pizza. […]

Entrecote met knoflook-roomsaus

Entrecote met knoflook-roomsaus

Ik ben gek op knoflook, maar manlief is er helemaal dol op. Daarom gaan er aardig wat bollen knoflook door in mijn keuken. Dit weekend heb ik hubbie verrast met een entrecote met knoflook-roomsaus. Kwam er achter dat deze saus helemaal nog niet op de site stond, dus de hoogste tijd dat ik die ging […]

Kashmiri chili aardappel curry

Kashmiri chili aardappel curry

Ik had nog aardappelen en uien van @frietvanbeus en polderknoflook over van de Flevour foodbox. Ik had van deze aardappelen al zelf heerlijke frieten gemaakt, maar wilde met de rest iets bijzonders maken. Toen zag ik een recept van Kashmiri Dum Aloo voorbijkomen, oftewel Kashmiri chili aardappel curry. En dat was misschien wel niet toevallig, […]

Zelfgemaakte kippenlever paté

Zelfgemaakte kippenlever paté

Ik ben gek op kippenlevertjes, maar de meesten eten dit niet. En dat is jammer, want het kan zo lekker zijn. Gebakken kippenlevertjes met spek of uien als maaltijd of op brood is om te smullen. Net zoals deze zelfgemaakte kippenlever paté, die is heerlijk. Zelfgemaakte paté is sowieso leuk om te maken voor een […]

Biefstuk met zelfgemaakte pepersaus

Biefstuk met zelfgemaakte pepersaus

WWij zijn gek op een biefstukje op z’n tijd en daarbij serveer ik dan graag een sausje. De ene keer is het een paddenstoelensaus, de andere keer een rode wijnsaus en vandaag is het een pepersaus. De biefstuk met zelfgemaakte pepersaus is helemaal niet moeilijk te maken. De kant-en-klare sauzen uit de winkel kunnen niet […]

Rosbief uit de oven met balsamico uien

Rosbief uit de oven met balsamico uien

Deze rosbief uit de oven met balsamico uien was super mals en de uien waren een heerlijk bijgerecht bij het vlees. Rosbief en andere grote stukken vlees, koop ik meestal bij Beef&Steak. Ze zijn de specialist op dit gebied, er is heel veel keuze daar, perfecte kwaliteit en hele goede service en levering. De online […]

Zwitserse Geschnetzeltes met Spätzle

Zwitserse Geschnetzeltes met Spätzle

Geschnetzeltes is een typisch gerecht uit Duits sprekende landen. Misschien heb je het wel eens gegeten toen je op wintersport was of op vakantie in Duitsland. Deze Zwitserse Geschnetzeltes met Spätzle is een echt bordje met comfortfood.   Geschnetzeltes   Geschnetzeltes is een soort ragout gemaakt van gestoofd kalfsvlees in een witte saus met paddenstoelen […]

Gele courgetti met miso garnalen

Gele courgetti met miso garnalen

Ik heb ooit eens voor € 15,- een spiralizer gekocht en heb hier veel plezier van. Wortels, courgette, komkommer en bietjes, van al deze groenten kan je groente ‘spaghetti’ draaien. Vandaag eten we gele courgetti met miso garnalen. Ik zag toevallig een gele courgette liggen bij de groenteboer en heb ter plekke dit recept verzonnen. […]

Zelf béarnaisesaus maken

Zelf béarnaisesaus maken

Sauce béarnaise is een oer klassieke Franse saus gemaakt van o.a. eigeel, boter en dragon. Tournedos met béarnaisesaus is een echt retro gerecht. Maar zoals zoveel van deze klassiekers, blijft het een heerlijke saus. Niet goed voor de lijn, maar ja af en toe moet je dit kunnen eten. En moet je deze basissauzen ook […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden