Ik had nog aardappelen en uien van @frietvanbeus en polderknoflook over van de Flevour foodbox. Ik had van deze aardappelen al zelf heerlijke frieten gemaakt, maar wilde met de rest iets bijzonders maken. Toen zag ik een recept van Kashmiri Dum Aloo voorbijkomen, oftewel Kashmiri chili aardappel curry. En dat was misschien wel niet toevallig, had namelijk net van een grote zak rode pepers een heerlijke Indiase hete saus Kashmiri gemaakt. Dit paste perfect in deze Indiase aardappel curry.

 

Indiase recepten

 

In de originele recepten voor deze curry worden vaak krieltjes gebruikt, maar aardappelen in blokjes kan natuurlijk ook. Dum Aloo is dus een beroemde curry uit de Kashmiri streek in India. De aardappeltjes worden gegaard in yoghurt welke op smaak gebracht is met chili pepers en specerijen. Wij zijn gek op Indiase en gekruide (lees pittige) gerechten. Ik heb ook een paar Indiase klassiekers op de site staan, zoals deze Butter chicken.

 

De Kashmiri keuken is pittig, kruidig en heel erg smaakvol. Elke streek in India heeft zijn eigen lokale recepten, dit komt natuurlijk ook vanwege de verschillende culturen en omdat het land zo groot is.

 

De Kashmiri chili aardappel curry is een heerlijke manier om aardappelen eens heel anders te bereiden. Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt door meer of minder rode pepersaus of pepers toe te voegen. Je kunt het serveren met gekookte Basmati rijst, zelfgemaakt naan brood of alleen een salade erbij.
In de Kashmiri keuken wordt veel yoghurt gebruikt, zoals in dit recept. De aardappelen worden gaar gestoofd in de yoghurt. Deze gaat een beetje schiften tijdens de bereiding, maar dat hoort zo. Dus niet schrikken hè als dit gebeurt.
In plaats van bloemige aardappelblokjes, kan je ook krieltjes gebruiken. Gebruik dan wel verse krieltjes met schil en al.

 

Tip:

 

Het recept van de Kashmiri saus* vind je hier. Heb je geen zin om dit te maken, hak dan een rode peper fijn en meng dat dan door de yoghurt.

 

 

Recept Kashmiri chili aardappel curry: