Als je deze Kruidige runderstoof met cranberries op het vuur hebt staan, ruikt het ontzettend lekker in de keuken. Reden genoeg om het eens te maken. Neem er wel de tijd voor, want het moet lekker lang pruttelen. Maar dan heb je ook wat, super mals vlees dat bijna uit elkaar valt met heerlijke kruidige smaken van kaneel, steranijs en kruidnagel.

 

Een stoofpot maken lijkt altijd veel werk maar dat valt reuze mee. Meestal maak ik een hele grote pan en vries dan een portie in. Dat is weer handig als je geen zin hebt om te koken maar wel zin hebt in deze lekker runderstoof. Voor als het guur weer is buiten in de herfst of winter, dan doet zo’n kruidige stoofschotel het heel erg goed. Comfortfood uit een pan.
Het is zelfs zo’n heerlijk stoofgerecht, dat je dit prima met de feestdagen kunt maken en serveren.

 

Wat eten we erbij

 

Ik heb er een lekkere puree van peterseliewortel bij gemaakt. Maar een aardappelpuree, wortelpuree, pastinaakpuree of pompoenpuree is er ook erg lekker bij. Verder zou ik er een heerlijke gestoofde Rode kool of deze Cranberry bieten compote erbij serveren. Bij de laatste komt de smaak van de cranberries dan terug en dat is altijd lekker.

 

Peterseliewortel

 

De peterseliewortel is en vergeten groente, maar je ziet ze steeds meer bij de groenteboer.
De wortel is rijk aan vitamines en mineralen. Vreemd dat deze geweldige groente niet beter verkrijgbaar is. Het gaat om een witte 15 centimeter lange wortel. Hij lijkt een beetje op een pastinaak, maar het is toch echt een hele andere groente met zijn eigen specifieke smaak wat iets weg heeft van peterselie.
Verkrijgbaar: Vanaf oktober tot de vorst invalt in biologische winkels en op sommige markten.

 

Het maken van de puree is super simpel:
Schil de peterseliewortels en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout gaar in ongeveer 15-20 minuten. Giet het dan af.
Maak een puree van de peterseliewortel met de boter, room en honing. Doe de puree weer in de pan en houd het warm.

 

 

Recept Kruidige runderstoof met cranberries: