Ik heb al een Kip Madras op de site staan en nu heb ik deze heerlijke Madras rundvlees curry gemaakt. Een heerlijke curry gemaakt zonder een pak wereldgerechten, maar wel met een lekkere currypasta uit een potje. Probeer dit troostvoer, boordevol smaak en met zacht rundvlees. Het is een pittige curry, maar je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt. Pas het naar eigen smaak aan.

 

Madras curry

 

Kip Madras is bij de meesten van jullie wel bekend van de wereldgerechten. Maar deze runder curry of elke andere curry, kan jij heel makkelijk zelf maken. Je hebt hiervoor alleen maar een potje currypasta (van Patak’s) nodig. Hierin zitten alle specerijen en kruiden die je nodig hebt om een lekkere curry te maken. Ze zijn er in allerlei smaken.
De Madras curry is een vrij pittige curry, je kunt het maken van kip of zoals nu van rundvlees. Ik heb magere riblappen hiervoor gebruikt. Het enige wat je nodig hebt is geduld, het vlees moet namelijk lekker lang pruttelen.

 

Origineel wordt de curry gemaakt met yoghurt, maar ik heb kokosmelk gebruikt. Ten eerste omdat ik dit lekker vind en ten tweede omdat yoghurt kan gaan schiften in de saus.
De yoghurt of kokosmelk is een goede tegenhanger van het pittige in de curry.

 

De curry zou uit het zuiden van India komen, hier ligt de namelijk de stad Madras. De Engelsen die destijds in India verbleven hebben de curry toen Madras curry genoemd. Er zijn veel Madras curry recepten, iedereen heeft zijn eigen recept hiervoor. Je kunt de curry maken van allerlei soorten vlees, vis of zelfs vegetarisch. In de regionale keukens van India staat verkrijgbaarheid en lokale producten centraal bij het koken van gerechten.
De curry is pittig, ietsje zoet en zuur, kruidig door de scala van specerijen die erin gaan.

 

Wat eten we erbij?

 

Witte rijst is natuurlijk altijd lekker bij zo’n curry. Maar Naanbrood, Kashmiri chili aardappel curry, Raita of Bhaji van gekleurde wortelen smaakt er ook prima bij. Ik heb in plaats van witte rijst, bloemkoolrijst gemaakt. Dit heb ik op smaak gebracht met verse koriander, maar je kunt de bloemkoolrijst ook op smaak brengen met komijn- en korianderpoeder en verse munt. De bloemkoolrijst kan je rauw en koud erbij serveren of even roerbakken in een hete wok met een beetje olie. Voeg dan de verse koriander pas op het laatst toe.

 

 

Recept Madras rundvlees curry: