Deze Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika is lekker als vegetarische complete maaltijd, maar kan ook als bijgerecht geserveerd worden met diverse andere gerechten uit het Midden Oosten of bij een barbecue. Als vegetarische maaltijd, kan je er ook nog blokjes feta, geitenkaas of gegrilde halloumi kaas bij geven. Ik heb parelcouscous gebruikt omdat ik niet zo goed tegen de structuur van couscous en ook niet van quinoa kan. Zo dan heb ik jullie dat maar even laten weten. Maar ik ben wel gek op couscous salades, of sowieso de smaken van het Midden-Oosten, maar dan gebruik ik die lekkere parelcouscous ervoor. Omdat het nu warm is, eten wij deze salade koud. Maar je kunt dit natuurlijk ook warm of lauwwarm serveren.

 

Ja ik weet het …. het is een hele lijst met ingrediĆ«nten geworden, maar om die typische smaken uit het Midden-Oosten te krijgen, heb je toch wel het een en ander nodig aan specerijen en verse kruiden. De Baharat kruidenmix (Original Spices) kan je vinden in de grotere supermarkten. Als je dit niet kunt vinden, gebruik dan Ras-el-Hanout hiervoor in de plaats. Dit heb je misschien nog wel in huis. Als je geen ingelegde citroen kunt vinden (bij supermarkt of Turkse winkel) gebruik dan de rasp van een halve citroen.

 

Parelcouscous

 

Ik heb meerdere parelcouscous recepten op de site staan. Probeer ook eens deze heerlijke en prachtig roze Parelcouscous salade met bietjes, mierikswortel en dille.