Ik heb een heerlijk gerecht voor jullie. Deze kippendijen met linzen en paddenstoelen zijn lekker pittig door de harissa wat ik gebruikt heb in het gerecht. Het is een makkelijk te maken gerecht, de kip bereid je in de oven en voor de rest heb je maar een pan nodig. Ideaal voor een doordeweekse dag.

 

Kip

 

Ik ben gek op kip, dat komt waarschijnlijk omdat ik geboren en getogen ben in Barneveld. Het kippendorp van Nederland. Er staat bij ons dan ook regelmatig kip op het menu en al die heerlijke kipgerechten kan jij terugvinden op de site.
Ik koop de kip meestal bij mijn boer Karin (ja ze wil geen boerin genoemd worden) van Polderkip uit Lelystad. Dan weet ik zeker dat ik een beter leven kip heb. Deze moderne boer verkoopt haar kip zelfs in een automaat aan de weg. Hoe leuk is dat.
Ik heb nu kippendijen oftewel kipkarbonades gebruikt voor dit gerecht. Dit vlees is wat vetter en is daarom lekker mals na de bereiding en vergeet dat krokante velletjes niet. En één zo’n kippendij is genoeg per persoon.

 

Linzen

 

Er bestaan diverse soorten linzen en voor dit gerecht heb ik bruine linzen gebruikt. Deze kan je gedroogd kopen en vooraf zelf weken en koken. Maar voor het gemak heb ik een blikje linzen gebruikt.
Linzen zijn gezond, ze leveren veel eiwitten, ijzer en vezels. En daarnaast zijn ze ook nog eens goed verteerbaar.
Naast de bruine linzen heb je nog, gele, oranje, rode, groene, de Franse Dupuis en de zwarte oftewel beluga linzen. Voor de meeste van deze linzen heb ik wel een recept voor jou. Zoek ze maar eens op.

 

Harissa

 

De Noord-Afrikaanse harissa geeft het gerecht een extra kick en lekkere smaak. Gebruik er zoveel van als jij lekker vindt. Ik koop dit meestal in een Turkse supermarkt, maar ik zag dat de AH nu zelfs verschillende soorten hiervan heeft.
Als je het niet kunt vinden, kan je het eventueel zelf maken of je vervangt het door sambal.

 

Erbij:

 

Je kunt het gerecht nog serveren met gekookte (bruine) rijst, couscous, of Turks brood.

 

Recept Kippendijen met linzen en paddenstoelen: