Ik ben groot fan van Nigella Lawson, heerlijk mens en heerlijke recepten. Ik zag eens het recept Forgotten cookies voorbij komen en die leken mij erg lekker. Ik had nog wat eiwitten in de koelkast staan, dat kwam dus goed uit. Natuurlijk maak ik er weer mijn eigen variant van, het zijn schuimkoekjes met cranberries en pecannoten geworden.

 

Door er gedroogde cranberries in te gebruiken, is het koekje minder zoet. Er gaat natuurlijk een berg suiker in, maar het zuurtje van dit besje heft dat iets op. En hierdoor wordt het koekjes gelijk een beetje ‘Kerstig’, ideaal dus om in de maand december te maken en te serveren bij de koffie of na een etentje.
Bij Nigella heten ze dus forgotten cookies en dat klopt helemaal. Ik had ze gemaakt, de hele nacht in de oven laten staan en vergeten dat ik ze gebakken had. Twee dagen later deed ik de oven open voor een ander gerecht en zag de koekjes liggen (haha).
Volgens Nigella zet je de oven gelijk uit als de koekjes erin gaan, maar de volgende dag waren het nog zachte hoopjes schuim. Heb ze dus alsnog maar gebakken.

 

Eiwitten

 

En nog zo’n heerlijk zoet recept voor de maand december en gemaakt met eiwitten, zijn deze Speculaas marshmallows .