Ik mocht in de sustainable box van Kroon op het Werk I Am Organic bananen ontvangen. Heerlijk om zo op te eten, maar ook fijn om het in een gerecht te verwerken. Omdat het nu wat kouder wordt, vind ik het fijn om warme ontbijtjes te eten. Daarom heb ik met deze biologische bananen een heerlijke glutenvrije en vegan bananenbrood baked oats gemaakt. Als dit warm uit de oven komt, ruikt het zo lekker en wil je gelijk aanvallen.

 

Bananenbrood

 

Als je (over)rijpe bananen in de fruitmand hebt liggen, zijn deze perfect geschikt om een bananenbrood te maken. Als de bananen zo rijp zijn, zijn ze lekker zoet en hoef je geen suiker toe te voegen. Ik heb bananenbrood nu gecombineerd met baked oats, oftewel gebakken havermout. Een verantwoord, vullend en heerlijk ontbijt, waarmee je de hele ochtend weer vooruit kunt.
En het is ook nog makkelijk te maken, je mixt alles in een foodprocessor, giet het dan in een ovenschaal en laat de oven het werk doen voor je. Zo’n schaaltje warm ontbijt is perfect voor op een koude dag.

 

Baked oats

 

Gebakken havermout oftewel baked oats wordt gemaakt van havervlokken.
Helemaal niet moeilijk om te maken en oh zo lekker. Gebruik de melk die jij normaal drinkt, dat kan plantaardige melk zijn of haver-, soja- of een notenmelk zijn.

 

Het is een soort warme cake gemaakt van havervlokken. Je kunt het net zo lekker en luchtig maken als een cake. Hiervoor maal je alle ingrediënten fijn te mixen met elkaar. Doe dit in een foodprocessor of met een staafmixer. Daarom maakt het niet uit of je fijne of grove havervlokken gebruikt.

 

Als je het recept vegan wilt maken gebruik dan plantaardige proteïnepoeder.
Ik heb er verder geen suiker aan toegevoegd, de rijpe bananen en proteïnepoeder maken het lekker zoet. Maar als jij een zoetekauw bent, kan je nog suiker of een zoetmiddel toevoegen.

 

Havervlokken

 

Havermout is niet alleen erg lekker en veelzijdig, maar ook nog eens erg goed voor ons. Het bevat namelijk veel vitaminen, mineralen en vezels en dat is weer goed voor onze spijsvertering. Met een kommetje baked oats kom je de ochtend goed door.
Havermout is in principe glutenvrij, maar check dit voor de zekerheid op de verpakking.

 

 

Recept Bananenbrood baked oats: