Deze granola met schuddebuikjes is het hele jaar lekker, maar vooral erg leuk om te maken in de maand december met Sinterklaas en/of de Kerstdagen. Elk jaar neem ik mij voor geen Sinterklaas recepten meer te maken, maar toch doe ik het wel. Vooral omdat de kleinkinderen het leuk en lekker vinden. Want ja, ze geloven nog steeds in de goedheiligman. Dus plaats ik weer nieuwe Sinterklaas recepten op de site voor jullie, maar dat vinden jullie vast niet erg toch?

 

Granola

 

Deze zelfgemaakte granola met schuddebuikjes is een verwennerij voor jong en oud. Lekker kruidig door de speculaaskruiden en kaneel erin.
Ik bak granola op een niet al te hoge temperatuur, anders brandt het snel aan en wordt de granola erg hard. Ik vind het lekker als het een beetje knapperig is in plaats van die hele harde stukjes. Als de granola bijna klaar is, ruikt het toch een partijtje lekker in je huis. Alleen al daarom zou je deze granola moeten maken.

 

Nog meer granola

 

Granola op jouw yoghurt of kwark is een goede start van de dag. En het zelf maken is een beter alternatief dan de meeste verkochte granola’s in de supermarkten. Die zitten vol met calorieën, suikers en andere toegevoegde ingrediënten. Daarom is het verstandig en leuk om het zelf te maken. Natuurlijk zit in deze granola ook suiker in de vorm van honing, maar toch.
Check de website voor nog meer granola recepten. Deze zelfgemaakte chocolade granola is ook erg lekker.

 

Schuddebuikjes

 

Die leuke schuddebuikjes lijken op hele kleine kruidnoten. Je kunt ook kruidnoten gebruiken en deze wat kleiner hakken. Maar die kleine schuddebuikjes geven de granola een lekker knappertje. Schuddebuikjes zijn eigenlijk een broodbeleg, je kunt ze op een boterham strooien maar ze zijn natuurlijk ook lekker door de yoghurt. Ze hebben de smaak van een speculaaskoekje en die smaak is natuurlijk heerlijk in de maand december.
Als je een pak schuddebuikjes koopt, dan kan je de rest dus gebruiken om op een boterham te strooien, of je maakt nog een portie van die heerlijke granola.

 

 

Recept Granola met schuddebuikjes: