Deze spaghetti met spinazie blauwe kaassaus is een heerlijk en makkelijk te bereiden vegetarische pasta. Maar je kunt er ook nog een gegrilde steak, stukje kip of tofu erbij maken als je extra proteïne erbij wilt serveren. De saus is super romig en heeft precies de juiste hoeveelheid spinazie en wat voedzame en knapperige walnoten.

 

Pasta

 

In principe kan je deze saus met elk soort pasta serveren, ik heb nu volkoren spaghetti genomen. Ook lekker met pappardelle, tagliatelle, fettuccine, fusilli of farfalle.

 

Blauwe kaas*

 

Voor de beste smaak in de blauwe kaassaus, kan je een pittige blauwe kaas nemen. Maar in principe is elk soort blauwe kaas lekker. Neem vooral eentje die jij lekker vindt. Ik heb nu een
heerlijke Italiaanse Gorgonzola blauwschimmelkaas gebruikt. Deze heerlijke kaas wordt gemaakt van volle koemelk heeft een bijzondere smaak door de schimmel Penicillium Glaucum. De kaas is afkomstig uit Noord-Italië.

De Gorgonzola kaas is niet alleen heel erg lekker, maar het is ook een van de meest verteerbare kazen die er is. De kaas met zijn zachte structuur is perfect te verwerken in verschillende recepten, zoals in dit pastagerecht. Maar ook lekker in een salade of op een kaasplankje.

Een pittige Roquefort, Saint Agur, zachte Cambozola of een lekkere Hollandse blauwe kaas kan ook prima in de saus.
Snijd de korst eraf en snijd de kaas in blokjes voordat het de saus ingaat.

Als je niet van blauwe kaas houdt, maar toch deze saus wilt proberen, raad ik je aan brie als vervanger te gebruiken. De romige milde smaak van brie zal goed werken voor deze saus.

Spaghetti met spinazie blauwe kaassaus

 

Spinazie

 

Gebruik het liefst verse spinazie voor dit gerecht. Als het hele grote blaadjes zijn, kan je ze eventueel iets fijner snijden.
Een beetje meer of een beetje minder spinazie in de saus, het is allemaal goed. Denk eraan, dit is koken, niet bakken. Je hoeft hier niet precies in te zijn.

 

Tips:

 

Je maakt de saus in een (hapjes)pan en kookt de spaghetti apart. Giet de pasta af en roer het dan door de saus en meng voorzichtig om te coaten.

U kunt deze saus lichter maken door melk te gebruiken in plaats van slagroom. Ja, je verliest veel van de calorieën, maar je verliest ook een deel van de romige, rijke dikte. Het is nog steeds een lekkere saus, alleen misschien niet zo geweldig.

 

 

Recept Spaghetti met spinazie blauwe kaassaus: