Ik had een fles Licor 43 Crème Brûlée gekregen en ja hoor wat ik al dacht …… het is goddelijk lekker! Natuurlijk heerlijk om on the rocks te drinken, maar ook leuk om er iets heerlijks van te maken zoals deze zalige chocoladetruffels met Licor 43 Crème Brûlée.
Met slechts een paar ingrediënten tover jij zelf super lekkere truffels uit de keuken. Decadente chocolade fudge met de heerlijke smaak van crème brûlée. Wie wil dat nou niet? Deze Licor 43 chocoladetruffels zijn gemaakt met slechts zes ingrediënten. Gemaakt met hoogwaardige chocolade en de likeur, een geweldig cadeau om te geven tijdens de feestdagen. En zo gemakkelijk ook!

En ik heb ook nog een heerlijke Martini Espresso gemaakt met deze Licor 43 Crème Brûlée.

Chocoladetruffels met Licor 43 Crème Brûlée

 

Truffels

 

Een chocoladetruffel wordt traditioneel gemaakt met een romige chocolade ganache-kern omhuld met chocolade, poedersuiker, cacaopoeder of gehakte geroosterde noten (hazelnoten, amandelen of kokosnoot), meestal in een bolvormige of conische vorm.
En die kan jij heel makkelijk zelf thuis maken. Het kost wel even tijd, maar dan heb je ook wat. Maak de vulling eventueel een dag van tevoren, daarna zijn je truffels zo klaar.

 

Maken

 

Ik heb mijn best gedaan om een snel en makkelijk recept te maken. Het is mijn vertrouwde recept om een fudge te maken.
Je kunt de truffels in plaats van cacaopoeder ook door kokos, koffiepoeder, poedersuiker, fijngestampte nootjes of spikkels rollen. Zo krijg je een leuke variatie en wordt het een feest om te serveren.

 

Dit luxe chocoladerecept is rijk, decadent en dus perfect voor de komende feestdagen! En ik heb er behoorlijk veel gemaakt, omdat het ook zulke leuke Kerstcadeaus zijn.
Geloof me als ik zeg dat deze truffels geweldig zijn om weg te geven aan alle chocoladeliefhebbers.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Ik heb een behoorlijk verscheidenheid aan truffelrecepten verborgen op de site, waaronder deze Rode wijn chocolade truffels, Witte chocolade Amarula truffels en Ruby chocolade truffels.
Maar laten we serieus zijn: kan iemand ooit te veel truffelrecepten hebben?! Het is duidelijk dat we allebei weten dat het antwoord daarop NEE is.

 

Tips:

 

Ik heb pure chocolade gebruikt, maar gebruik elke chocolade dat je lekker vindt.

Voor een extra vanillesmaak heb ik nog een vanillezaadjes uit een vanillepeul door de ganache gemengd, maar dat hoeft niet.

Je moet het truffelmengsel minimaal 4 uur laten afkoelen, of totdat het stevig genoeg is om te scheppen. Je kunt hiervoor een gewone lepel gebruiken.

Werk met koude iets vochtige (dus niet natte!) handen. Hierdoor blijft de chocolade niet aan je handen plakken en kan je makkelijker mooie ronde balletjes draaien.

Ik raad je aan om deze chocoladetruffels tot gebruik in de koelkast te bewaren. Bij kamertemperatuur blijven ze een paar uur goed, maar ik zou niet aanraden om ze langer buiten te houden.

Als u van plan bent ze cadeau te doen, kan je de gelukkige ontvanger eenvoudig laten weten dat ze koud moeten bewaard worden.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Chocoladetruffels met Licor 43 Crème Brûlée: