Hazelnoten ijstaart

Hazelnoten ijstaart

Ik mocht van Bonne Maman een pot hazelnotenpasta krijgen. Natuurlijk is dit heerlijk op een beschuitje, cracker of boterham, maar ik wilde er iets speciaals mee doen. Nou dat is gelukt met deze overheerlijke hazelnoten ijstaart. Niet goed voor de lijn, maar zo lekker! Dit nagerecht is helemaal niet moeilijk te maken en je doet […]

Mega koek met chocolade en fudge

Mega koek met chocolade en fudge

Ik ben niet zo’n koekenbakker, maar af en toe heb ik toch zin om te bakken. Nou ben ik wel gek op chocolate chip cookies, daarom heb ik een variant op dit koekje gemaakt. Het is een Mega koek met chocolade en fudge geworden. Ik had al eens een mega chocolade koek gebakken en dat […]

Choco haver pindarepen

Choco haver pindarepen

Een heerlijke traktatie voor tussendoor, voor de lekkere trek zeg maar. Deze choco haver pindarepen zijn een iets ‘gezondere’ alternatief dan de repen die je in de supermarkt koopt. Het is helemaal niet moeilijk om te maken, je moet alleen ff geduld hebben om de repen te laten opstijven in de koelkast. Maar dan kan […]

Choco bananenbrood met blauwe bessen in een kom

Choco bananenbrood met blauwe bessen in een kom

Dit Choco bananenbrood met blauwe bessen in een kom is een verwenontbijt. Maak het voor een speciale ochtend om er samen van te genieten. Bijvoorbeeld op zondagmorgen, lekker uitslapen en dan hup de ingredienten in je keukenmachine, kommetjes in de oven en smullen maar.   Ik heb een reep chocolade hiervoor fijngehakt, maar je kunt […]

Schwarzwalder Kirsch Trifle

Schwarzwalder Kirsch Trifle

Deze Schwarzwalder Kirsch Trifle is een fantastisch nagerecht voor de Kerstdagen. Maak het een dag van tevoren, dan kunnen de smaken er goed intrekken. Het is even een klusje, maar dan heb je ook wat. Een prachtig dessert wat de show zal stelen op de Kersttafel. Het voordeel van dit dessert een dag van te […]

Chocolade banaan muffins

Chocolade banaan muffins

Gebruik voor deze Chocolade banaan muffins superrijpe bananen, zodat de muffins lekker zoet worden hierdoor. Je kunt in plaats van volkoren tarwebloem ook glutenvrij bakmeel gebruiken. Ik heb agavesiroop gebruikt, maar je kunt ook honing gebruiken voor deze muffins. Heerlijk als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek.   Probeer ook eens deze Chocolade Chai […]

Brownies gemaakt van zwarte bonen

Brownies gemaakt van zwarte bonen

De eerste keer dat ik een recept voorbij zag komen van brownies gemaakt van zwarte bonen dacht ik gatver, dat lijkt mij niet lekker. Maar ja mijn nieuwsgierigheid was toch gewekt. Laat ik het dan maar eens proberen! Ik had nog een blik zwarte bonen staan en cacao en chocolade heb ik altijd wel in […]

Zelf chocolade croissants maken

Zelf chocolade croissants maken

Wil je iemand verrassen op een zondagmorgen, ga dan zelf chocolade croissants maken. Dit is helemaal niet moeilijk, je hoeft alleen maar zo’n handig blikje met vers croissantdeeg en chocolade naar keuze te kopen en bakken maar. Ik heb er lekker veel chocolade in gedaan. Heb het kleine formaat croissantjes gekocht en pure chocolade gebruikt, […]

Chocoladeganache met advocaatschuim

Chocoladeganache met advocaatschuim

Deze keer een dessert en wat voor een. Serveer de chocoladeganache met advocaatschuim in kleine glaasjes want het is een super machtig, maar wel een heerlijk toetje. Leuk nagerecht voor de Paasdagen. Ik heb van die mooie Dragee eitjes hiervoor gebruikt, maar je kunt natuurlijk allerlei soorten (chocolade) eitjes gebruiken. Door het opgeklopte eiwitschuim erop, […]

Tropische Bounty met mango en limoen

Tropische Bounty met mango en limoen

Ik was vroeger gek op Bounty’s. Geen Mars of Snickers voor mij, maar die heerlijke smeuïge Bounty’s met kokos en melkchocolade. Nu heb ik geprobeerd om ze zelf te maken en ik moet zeggen dat deze tropische Bounty met mango en limoen een groot succes geworden is. De combinatie met stukjes gedroogde mango en citroenrasp […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden