Ik mocht van Bonne Maman een pot hazelnotenpasta krijgen. Natuurlijk is dit heerlijk op een beschuitje, cracker of boterham, maar ik wilde er iets speciaals mee doen. Nou dat is gelukt met deze overheerlijke hazelnoten ijstaart. Niet goed voor de lijn, maar zo lekker! Dit nagerecht is helemaal niet moeilijk te maken en je doet jouw familie of gasten er heel veel plezier mee.

 

IJs

 

Ik maak heel veel ijs zonder een ijsmachine. De basis ingrediënten voor dit ijs zijn slagroom en gecondenseerde melk, meer niet! Als je dit samen opklopt en dan in de vriezer zet, heb je zelf heerlijk ijs gemaakt. Maar je kunt het ijs ook heel veel verschillende smaken meegeven. Ik heb er hazelnootpasta doorheen gemengd en voor extra smaak een flinke Frangelico hazelnootlikeur gebruikt. Er gaan ook nog gehakte hazelnoten doorheen voor een lekkere crunch.

 

Verschillende smaken

 

Zo kan je van dit basisrecept deze heerlijke Koffie kardamom ijs met vijgen, Key lime pie ijs, Ruby chocolade ijs, Vlierbloesemijs, Roomijs met dronken rozijnen, Stroopwafelijs, Chocolade ijs, Pindakaasijs en Stracciatella ijs zelf maken. Klinkt goed toch? Ik zou ze allemaal proberen als ik jullie was (haha).

 

Toetjes

 

Alleen op zondag nemen wij een nagerecht na het eten en bijna altijd is dat iets wat zelfgemaakt is. De ene keer een simpel toetje en de andere keer een uitgebreider dessert. Net waar ik maar trek in heb of zin in heb om te maken. Dit nagerecht kan je heel feestelijk aankleden door het te garneren met de geschaafde chocolade. Je kunt dit doen door een reep chocolade te schaven met een groot mes of met een speciaal Ronde kaasschaaf / kaaskruller. Voor deze kaaskruller kan je ook blokken ronde chocolade kopen waarmee je die mooie krullen van chocolade kunt maken. Dus mocht jij zo’n apparaat toevallig hebben, gebruik het dan ook voor chocolade.

 

Tip:

 

Extra nodig: cakeblik van 20 x 11 centimeter.

 

 

Recept Hazelnoot ijstaart: