Ik was vroeger gek op Bounty’s. Geen Mars of Snickers voor mij, maar die heerlijke smeuïge Bounty’s met kokos en melkchocolade. Nu heb ik geprobeerd om ze zelf te maken en ik moet zeggen dat deze tropische Bounty met mango en limoen een groot succes geworden is. De combinatie met stukjes gedroogde mango en citroenrasp erin, maakt het een nog tropischer zoete lekkernij.
Om de chocolade waarin de kokosreep wordt gedept, goed hard te laten worden tempereer ik de chocolade. Ik smelt ongeveer tweederde deel van de chocolade au-bain-marie en haal dan het schaaltje van pan af. Dan smelt ik al roerend de rest van de chocolade in de warme chocolade.
Au-bain-marie is een techniek om iets langzaam op te warmen of te laten smelten van bijvoorbeeld chocolade. Dit doe je door een pannetje met een bodempje water op het vuur te zetten en aan de kook te brengen. Zet het vuur dan laag (het water mag niet meer koken) en zet een (glazen) schaal op de pan. De schaal mag het water niet raken! In deze glazen pan doe je dan stukjes chocolade die je op deze manier heel langzaam kunt laten smelten. Door de chocolade op deze manier op deze manier te laten smelten, kan het niet kristalliseren en/of verbranden.

 

Ook zo gek op kokos? Probeer dan ook deze Chocolade tahin truffels met kokos.